ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Стихії та історії» від Олесі Машковської - відбулася презентація виставки київської художниці


Фон

 

«Стихії та історії» від Олесі Машковської - відбулася презентація виставки київської художниці

 

6 жовтня у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбулася презентація першої персональної виставки київської художниці Олесі Машковської «Elements & Stories» (“Стихії та Історії”).

Леся Машковська уродженка нашого міста, випускниця школи-гімназії № 5. Виховувалася у родині художника-аматора і з дитинства була оточена атмосферою любові до мистецтва.

Закінчила філологічний факультет Кіровоградського педуніверситету ім. В. Винниченка, факультет психології Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, Школу управління у Москві.

З 2008 по 2013 рік навчалася у відомого художника Ігоря Сахарова, була його асистентом: займалася організацією майстер-класів, розвитком YouTube каналів.

Лінгвіст, професійний психолог, YouTube продюсер, стюардеса. Пошуки себе у різних професіях привели Олесю до усвідомлення того, що справою життя та головною пристрастю для неї є живопис.

Натхнення Олеся Машковська черпає з музики, а підслухані романтичні історії, зрозумілі кожній людині, втілюються у живописних полотнах через атмосферні пейзажі. Чітко простежується головний лейтмотив творчості – вода. Основні жанри її живопису – морський та міський пейзажі. Кожна картина не залишає байдужим та резонує з внутрішніми переживаннями та особистим досвідом кожного глядача.

Картини Олесі виконані у манері сучасного імпресіонізму. У роботі віддає перевагу мастихіну. Любить використовувати контраст фактур: підкреслені пастозні штрихи на фоні гладкого “акварельного” живопису.

Багато теплих слів на адресу художниці прозвучали від рідних, друзів, учнів. Завершилася презентація авторською екскурсією по виставці “Стихії та історії”.

Зайдіть в Інстаграм (@painting_stewardess) і подивіться відеоролики, в яких картини Олесі Машковської під звуки музики “оживають”.

Обов'язково відвідайте першу персональну виставку «Elements & Stories» у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського і знайдіть на ній свою Стихію і свою Історію.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Стихії та історії» від Олесі Машковської - відбулася презентація виставки київської художниці
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua