ОСТРОВСЬКИЙ Аббо

Початкову освіту здобув в Росії. Замолоду оселився в Нью-Йорку, навчався в Національній академії малюнка у Р.-А.Мейнарда і У.Турнера, в Міському коледжі. Захоплювався живописом, зробив багато малюнків олівцем, гравірував. Його основний жанр - американський міський пейзаж та вуличні сценки: Американська сценка (1931), Котлован Рокфеллерівського центру(1933), Кротон-он-Хадсен (1924) та інш.

Арт Ньюс пише в 1936: “Гравюри та малюнки олівцем Островського виконані завжди з притаманною йому любов’ю до моделі.Вона дає змогу йому схоплювати речі, які можуть бути нудними в руках митця менш обдарованного. Окрім цієї любові до моделі, він володіє рідким чуттям гравірованої лінії та неабияким композиційним даром.”

Персональні виставки Островського відбулися в 1931 (Американський національний музей в Нью-Йорку та Музей мистецтв в Балтиморі) і 1936 (гал. Ф.Коппель, Нью-Йорк). Він приймав участь в багатьох групових виставках, був членом цілого ряду американських об’єднань. Його твори були на сторінках нью-йоркських журналів. Багато років працював в малювальних класах в університетській колонії. Був засновником і керівником Альянса художніх шкіл Нью-Йорку.

Літ.:Художники русской эмиграции: Справочник по русскому искусству (1917-1941).- Петербург,1994.


[ Повернутись ]

© Copyright ОУНБ Кіровоград 1999