[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День Європи 2011


Фон

День Європи 2011 - під гаслом “Я поділяю європейські цінності!"

Заходи до Дня Європи на головній площі Кіровограда нині відбуваються вже вдруге. Але цього року це було не просто свято, яскраве та веселе, але частина всеукраїнської кампанії Мережі Центрів європейської інформації України, наповнена суспільно важливим змістом. Гасло “Я поділяю європейські цінності!” стало близьким і зрозумілим сотням кіровоградців. Працівники та волонтери Кіровоградського ЦЄІ намагалися у різний спосіб розкрити зміст та значення європейських цінностей у нашому житті.

  

Події в рамках кампанії у Кіровограді розпочалися 18 травня театралізованим диспутом “Молодь — за європейські цінності”, який відбувся в актовому залі ОУНБ ім.Чижевського. Тематичні вистави про європейські цінності були показані студентським народним театром-студією «Сьоме небо» ВНМУ ім.М.Пирогова та представлені на обговорення старшої шкільної та студентської молоді. Глядачі реагували надзвичайно емоційно, особливо сильним було враження від мініатюри “Варшавський набат”, яка залишила слід у серці кожного. Засоби масової інформації відзначили високий рівень режисерської роботи, майстерність акторів, оригінальність форми привернення уваги до піднятих проблем.

  

21 травня з 10.00 до 16.00 на центральній площі ім.Кірова розташувалося наметове містечко “Євроквартал”. інформаційні пункти (палатки): “Знати більше про ЄС”, “Європейсьткі цінності” та “Освіта: європейські можливості для українців”. Гості свята мали можливість отримати інформаційні матеріали про європейські цінності, Європейську Спільноту та процес євроінтеграції, європейські освітні програми, а також визначити переможця конкурсу малюнку “Європейські цінності: що це означає для мене” і стати учасником експрес-голосування, поставивши відбиток долоні на полотні. Молодь охоче брала участь в іграх та вікторинах, тематично пов'язаних з поняттями свободи, демократії, прав людини та верховенства права, рівності, гідності й толерантності. Прихильникам мистецтва пропонувалися майсте-класи: кожен охочий міг опанувати ази ліплення з глини, скульптурного тіста, плетіння, килимарства, виготовлення тематичних листівок, боді-арту. Гості свята стали акторами своєрідного театру пантоміми, зображаючи за допомогою міміки та жестів ситуації, у яких піднімалися питання європейських цінностей.

  

Тема верховенства права стала змістом флеш-мобу, який відбувся о 13.00 на площі біля наметового містечка. Десятки парасольок, відкритих у яскравий сонячний день, символізували терези правосуддя. Ідея сподобалася і місцевим євроклубам, члени яких зобразили величезні терези за допомогою 7-метрових стрічок та виголосили промову про роль верховенства права у розвитку суспільства.

Також євроклуби міста і області представили країни-члени ЄС та організували концертну програму, що стало вже традицією.

На святі було місце й імпровізації: представлені на суд глядачів малюнки надихнули присутніх на площі молодих людей намалювати плакати на тему цінностей. Добре, що паперу було досить! Загалом було створено 15 “шедеврів” великого формату — групових робіт, виконаних за допомогою маркерів та ...пальців, вмочених у фарбу. Юні художники трудилися навіть після того, як розібрали палатки наметового містечка.

  

День Європи 2011 став для міста справжньою подією, адже свято об'єднало понад 1000 людей — організаторів і учасників заходів, які відбулися на площі та були висвітлені усіма місцевими телеканалами. Усе це стало можливим завдяки спільним зусиллям однодумців: партнерами Кіровоградського ЦЄІ стали міське Управління освіти, Рада євроклубів Кіровоградської області, молодіжна громадська організація “Європа — наш дім”, Товариство “Полонія”, Інститут Гете, творче об'єднання “Єлисаветградський узвіз”, агенство “Погляд-NEXT”, студії “Килимарство” та “Соняшник”.

Наступного дня, 22 травня, працівниками Кіровоградського ЦЄІ була проведена тематична екскурсія вулицями центральної частини міста “Європейські цінності: відбиток на тлі мого міста”. Учасники змогли по-новому побачити, здавалося б, звичні речі, а присутні освітяни просили найближчим часом повторити екскурсію для груп учнів.

День Європи в Кіровограді,
щорічний день Європи - 2011 пройшов на центральній площі Кірова в м.Кіровограді
22.05.2011



Молодь — за європейські цінності,
театралізований диспут за участю студентського театру вінницького медуніверситету.
18.05.2011




Керівник Кіровоградського ЦЄІ Т.Ю.Федорова


[ HOME ]

День Європи 2011
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua