[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       
Повернутись...
[ HOME ]
Фон Круглий стіл



Фон

Круглий стіл
“Права людини — фундамент європейських цінностей”



Круглий стіл “Права людини — фундамент європейських цінностей”, що відбувся у Центрі європейської інформації 24 лютого 2010 р., був цікавим та багатолюдним: близько 60 осіб завітали до Центру аби висловити свою думку, взяти участь в обговореннях. Серед них — представники громадських організацій, журналісти, науковці, працівники органів державної влади, юристи-практики, студентська молодь.

  

Проблема прав людини — тема, що нікого не лишає байдужим — ні фахівців права, ні пересічних громадян, адже зачіпає самі основи нашого буття, як суспільного, так і особистого.

  

Значна частина виступів була присвячена місії та компетенції Європейського Суду з прав людини, різноманітним аспектам його функціонування, процедурі провадження звернень громадян України. Багато проблем з цього напрямку та шляхів їх вирішення розглянув у своєму виступі голова Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнського комітету оборони прав людини Валерій Павленко.

Гострі дискусії серед учасників заходу викликало обговорення проблем, пов'язаних з темою прав людини: свобода слова, яку підняла голова обласної організації „Руський Блок”, журналіст Валентина Бажан; право на житло висвітлив викладач кафедри цивільного і господарського права Андрій Коренчук, реалізація права на освіту в Україні - поінформувала студентка Кіровоградського юридичного інституту ХНУВС Віталіна Каменська, насильство у сім'ї як грубе порушення людських прав – проблему підняв викладач Кіровоградського юридичного інституту ХНУВС Олександр Коломоєць, проблему біженців з точки зору прав людини розкрила студентка КККЕіП ім. Й.П.Сая Аліса Червоненко, до дискусії з проблеми ефтаназії в аспекті прав людини, яка є сьогодні актуальною в Європі, закликала студентка МАУП Ірина Сінельник. Неоднозначність висловлених оцінок та поглядів свідчить про важливість та актуальність розглянутих питань.




Фон


Фон

[ HOME ]

Круглий стіл
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua