[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       
Повернутись...
[ HOME ]
Фон ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІК ВОЛОНТЕРСТВА



Фон


За підсумками конкурсу серед молодіжних Євроклубів в рамках проекту Євросоюзу, місто Кіровоград було обрано місцем проведення відкриття Європейського року волонтерства 2011 в Україні та початкової Майстерні для лідерів Євроклубів з різних областей України.

16-17 квітня 2011 року в Кіровограді тривала робота Майстерні для Євроклубів “Розширення можливостей волонтерів для об'єднаної Європи”. Майстерня стала початковим заходом в рамках проекту Європейського Союзу "Підтримка Євроклубів в Україні у 2011 році", що виконує Всеукраїнська громадська організація “Українська асоціація європейських студій” за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Проект ЄС “Підтримка Євроклубів в Україні” є складовою ініціативи Представництва з надання сталої підтримки для розвитку та посилення спроможності молодіжних Євроклубів в Україні. В рамках проекту в лютому цього року відбувся конкурс, за підсумками якого 25 Євроклубів були відібрані на участь в початковій майстерні проекту. На підставі кількості і якості поданих заявок, містом проведення і було обрано Кіровоград.

Майстерня складалася з двох елементів: презентації Європейського року 2011 в Україні (відкритої для широкої громадськості) та тренінгової частини, включно з рольовою грою (для відібраних учасників майстерні).

Відкриття Європейського року 2011 в Україні проводиться з метою широко представити цілі Європейського року волонтерства, який цьогоріч відзначається в 27 країнах-членах Євросоюзу. Зустріч також стала платформою для зустрічі освітянської громадськості, під час якої було розпочато щиру дискусію щодо подальшого впровадження сучасних форм і методів неформальної освіти з метою розбудови людського капіталу, що спроможний відповісти на виклики європейського вибору України. Урочисте відкриття відбулося 16 квітня об 11.30 у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І. Чижевського, (вул. К.Маркса, 24, конференц-зал,) за підтримки Центру європейської інформації.

Концепція відкриття Європейського волонтерства року полягає у діалозі "рівний-рівному", без залучення високопосадовців, чи членів дипломатичного корпусу, однак, із активною участю осіб, що впроваджують в області освітянську політику, здійснюють підвищен-ня кваліфікації з питань євроінтеграції, а також зв'язки з громадскістю з цих питань.

Під час тренінгової частини, рольова гра створила можливість для учасників Євроклубів відчути себе членами Єврокомісії, Європарламенту, міністрами та активістами громадянського суспільства. За короткий час молодь дізналася про основних політичних “акторів” в ЄС, і про те, як вони впливають на процес прийняття рішень в ЄС, зокрема, стосовно молодіжної політики.

    

    




[ HOME ]

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІК ВОЛОНТЕРСТВА
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua