[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліотека – територія єдності, або Один день для військових у бібліотеці


Фон

 

Бібліотека – територія єдності, або Один день для військових у бібліотеці

 

У неділю, 5 жовтня, до обласної бібліотеки ім.Д.Чижевського завітали військовослужбовці (строкової служби і призовники-резервісти) в/ч А1387, що базується в одному з сіл Кіровоградського району. За словами ТВО командира частини Михайла Третяка, за активну роботу з відновлення аеродрому військових вирішили нагородити пізнавально-розважальною програмою в бібліотеці.

Спочатку для гостей бібліотекарі провели екскурсію по відділах. А вразити було чим: у відділі мистецтв увагу запрошених привернули експозиції рушників Наддніпрянщини з колекції Володимира Нагорного та Лариси Гарбузенко «Полотняні послання з минувшини», зразки кераміки села Цвітного.

 

В Інтернет-центрі усі разом на інтерактивній дошці за допомогою Google-карт спробували знайти розташування своєї військової частини. Відділом читальних залів для них була презентована книжкова виставка «Українська книга – духовне надбання нації», де представлені кращі видання з історії України, літератури, культури та ін.

Зазвичай, увагу абсолютно усіх відвідувачів бібліотеки привертають виставка робіт в техніці арт-зварювання «Металеві метаморфози» Є. Василевського, казкова фортеця для лицарів та новий дитячий майданчик в ІРЦ «Вікно в Америку», - військові теж не стали винятком і з задоволенням оглянули ці виставки. Після екскурсії всіх запросили до кінозалу до перегляду фільму «Хайтарма» (від крим. qaytarma — повернення) — перший кримськотатарський повноформатний художній фільм і перша художня картина про депортацію кримських татар, режисер фільму і виконавець головної ролі - Ахтем Сейтаблаєв).

А частина військових мала можливість поспілкуватися за допомогою скайп-зв’язку з рідними, які проживають в інших областях України.

Звісно, людям, які захищають нашу країну і нашу незалежність, ми намагалися віддячити. Військова частина отримала понад півтори сотні книг для облаштування своєї власної бібліотеки.

 

А на завершення програми усіх пригостили чаєм з солодощами. Тож сонячний день 5 жовтня став початком гарної співпраці з військовою частиною, яка знаходиться поза межами Кіровограда, адже з місцевими кіровоградськими військовими підрозділами ми співпрацюємо вже тривалий час.

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліотека – територія єдності, або Один день для військових у бібліотеці
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua