[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліофест-2014


Фон

 

В літо разом з бібліотекою запросили на Бібліофест на Великій Перспективній-2014

 

22 травня у Кіровограді, на головній вулиці міста, обласна бібліотека ім. Дмитра Чижевського організувала Бібліотечний фестиваль. Це свято пройшло під девізом «В літо - разом з бібліотекою» і стало своєрідною презентацією літніх програм, в яких пропонують взяти участь усім бажаючим кіровоградцям. Крім того, Бібліофестиваль відбувся саме в День Літнього святого Миколая, і став справжнім сімейним святом. Дуже пощастило з гарним погожим днем, це дозволило розгорнути численні книжкові, ігрові, розважальні майданчики просто неба. А розважатися численним гостям біля бібліотеки було де. Майстрині Кіровоградського клубу печворку Ірини Кудревич не лише представили свої вишукані роботи, але й навчали охочих створювати красу з тканини. Майстер – клас в техніці городецький розпис провела майстриня Наталія Федорова, Анатолій Чернуха навчав творити паперові квіти. Під витонченим легким пензлем Ірини Зантарія в техніці боді-арту виникали сюжети з книг – черга біля шатра не вичерпувалась. Не відставали в майстерності й наші співробітники–бібліотекарі, вони теж спільно з дітьми творили красу з паперу (квілінг, орігамі) та ін.

Перехожі захоплено переглядали яскраві творчі виставки декоративно-ужиткового мистецтва «Мотузяне диво» від Людмили Люненко, «Музичне фентезі» Людмили Борисенко, гламурних медведиків Тедді від Грети Агафонцевої, «Металеві метаморфози» Євгена Василевського. Дітлахи охоче малювали на асфальті власні родини, розглядали дитячі енциклопедії і бавилися з іграшками в бібліо-наметі, а також в казковій середньовічній фортеці, в грі «Твістер», змаганнях (шахи, шашки). Протягом дня можна було взяти участь у створенні спільного бібліопостера «Мої улюблені герої, мої улюблені рядки».

   

Зазвичай, на такі свята бібліотека відкриває нові цікавинки. Ексклюзивом-2014 став цифровий майданчик. Наші партнери Школа програмування Ш++ запропонували усім бажаючим розважитися з ІТ-іграшкою - мультифлекс (переможця вже чекає подарунок). А також загальне захоплення викликала медіаклавіатура та установка діджеїв від магазину музичних інструментів і обладнання Рок-стар. Представлені цифрова дошка, кінект й електронні читанки – це те, чим можна користуватися протягом літа в бібліотеці.

Опівдні свято відкрив міні-концерт учнів музичної школи № 1 імені Генріха Нейгауза, учнів загальноосвітнього навчального закладу № 16, учнів загальноосвітнього навчального закладу № 19. На концерті прозвучали пісні про квітучу Україну, про Кіровоград, а пісня «Ніч яка місячна», виконана а капела Юрієм Гаврилюком, не залишила нікого байдужим. Особливо підняла настрій присутнім весела та запальна пісня «Черевички», виконана ансамблем «Карамельки». Дякуємо юним талантам за участь в концерті, а також керівникам навчальних закладів за допомогу в організації концерту: директору Кіровоградської музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза Малявкіній Євгенії Вікторівні, директору комунального закладу "Навчально-виховне об'єднання" Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів ліцей № 19 Шарову Юрію Михайловичу, директору комунального закладу "Навчально-виховне об'єднання" Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 Міщенко Марії Григорівні, Олені Валеріївні Шевченко, керівнику благодійного фонду “Наша Родина”. За надання технічної допомоги в організації концерту - Ірині Юріївні Хохотвій, директору Кіровоградського регіонального представництво «Армія спасіння», Оксані Павлівні Русіної директору рекламного агентства "Хороший знак" - за виготовлення подяк для учасників концерту.

   

Приємною несподіванкою не лише для гостей і запрошених, а звичайних кіровоградців, які опинилися поблизу бібліотеки, стало вишукане професійне дефіле юних моделей з центру естетичного виховання Імідж-центру «Ольга». Молоді дівчата не тільки продемонстрували модний одяг, а й показали, що сьогодні відроджується мода на читання. І в підтвердження цьому кожна з них тримала в руках книгу. Дякуємо керівнику Вікторії Вагжановій, арт-директору естетичного центру Імідж-центру «Ольга» Тетяні Шишацькій за активну участь у масових заходах, які відбуваються в бібліотеці

Два приголомшуючих майстер-класи відбулися майже одночасно і для багатьох стало проблемою обрати один з них. Пані Наталія Овчаренко вчила гламурно зав’язувати хустини і шарфи. Жінки елегантного віку одразу перетворювалися на чарівних фей. А спеціальний гість Ганна Кузичева відкрила секрети жіночої гімнастики «Народження зірки». Ці заходи дали змогу кожній жінці згадати справжнє, своє потаємне, заховане у вирі буднів.

Свято закінчилося, але кіровоградці, принаджені Бібліофестивалем, ще довго насолоджувалися виставками у відділах.

   

На численні прохання на свято завітав книжковий оракул, а для мрійників відбувся майстер-клас зі створення «Карти бажань». Нагадуванням про цей чудовий день залишилося дерево бажань біля бібліотеки, заквітчане таємницями.

Неможливо охопити всі заходи – і флеш-моб, і презентації, і майстер-класи, і кіноперегляди, тож шукайте в соціальних мережах і на бібліотечному блозі повідомлення про те, що було найкращим, найприємнішим і найефективнішим!

Бібліофест став травневим традиційним святом на межі весни й літа, і запрошує усіх до літньої бібліотеки.

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

 



Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліофест-2014
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua