[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського презентацією видань відзначила

День Гідності та Свободи


Символічно, що 21 листопада в День Гідності та Свободи в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського презентували видання “Рух. Початок” (Автор-упорядник Василь Бондар).

Рух – це та громадсько-політична сила, яка привела Україну до незалежності. І зараз ми бачимо, що, нарешті, через 25 років після відновлення новітньої державності, ідеї Руху, сконцентровані у короткому гаслі В’ячеслава Чорновола: “Державність, демократія, реформи!”, починають оволодівати масами. Рух, об’єднавши у своїх рядах всі патріотичні, національні і екологічні організації, провів масові громадсько-політичні акції і зруйнував політичну монополію тоталітарно-комуністичного режиму, підняв синьо-жовтий прапор як символ боротьби за незалежність, національне відродження і соціальну справедливість. Рухівці виконали важливу історичну місію – пробудили свідомість народу. Ця організація стала рушійною силою, котра повела українців до здобуття незалежності. .

У книзі “Рух. Початок” зібрані спогади учасників творення першої альтернативної до комуністів політичної сили на Кіровоградщині на межі 80-90 років минулого століття. Книга розділена на дві частини: “Спогади”, до створення котрої долучилось 27 рухівців та “Преса”, що містить історично-значимі замітки того часу.

Презентація проходила в атмосфері дружньої бесіди та ностальгічних спогадів учасників подій кінця 80-х - початку 90-х років: Володимира Кобзаря, Юрія Матко, Анатолія Авдєєва, Володимира Панченка, Василя Бондаря, Олександра Ромащенка, Миколи Поровського, Світлани Орел, Івана Грибанова.

Всі учасники заходу дійшли висновку, що для нас, як і для Чорновола, Україна понад усе. І лише, залишаючись разом, в єдиному демократичному моноліті, ми зможемо вистояти, в цей нелегкий для України час.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

"Презентація видань: “Рух. Початок” і “Майдану віщий грім”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua