[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація виставки обладнання засобів механотерапії шведського вченого Густава Цандера для відновлювального лікування


Фон

 

Презентація виставки обладнання засобів механотерапії шведського вченого Густава Цандера для відновлювального лікування

 

 

18 грудня 2014 року о 10:00 у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбулася презентація виставки обладнання засобів механотерапії шведського вченого Густава Цандера для відновлювального лікування.

Захід проводився спільно з Кіровоградською обласною Асамблеєю інвалідів.

 Густав Цандер - шведський фізіотерапевт, основоположник механотерапії, винахідник цілої низки апаратів для лікувальної гімнастики. Народився 29 березня 1835 року в Стокгольмі. У 1855-1860 рр. отримав медичну освіту в Уппсальському університеті. Ще в 1857 році Г.Цандер домігся практичного застосування медико-механічної гімнастики і, досягнувши значного удосконалення в технічному відношенні, відкрив у Стокгольмі в 1865 році перший інститут лікарської гімнастики. Метод Цандера полягав у пристосуванні механічних апаратів до порушення діяльності м'язів різних частин людського тіла. Про це під час презентації розповів голова Кіровоградської обласної Асамблеї інвалідів Олександр Боршуляк. Пан Олександр з 2003 року почав збирати й звозити до нашого міста з усіх усюд залишки зразків цього унікального медичного обладнання. Мета, яку поставив перед собою Олександр Вікторович - реставрація та застосування рідкісних і ефективних апаратів у майбутньому Центрі лікувальної гімнастики ім. Академіка В.Дікуля.

Запрошені фахівці та майбутні медичні працівники - студенти Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й.Мухіна, отримали відповіді на запитання, які виникли в них до організаторів виставки під час презентації.

Виставку доповнюють інформаційні стенди, на яких можна знайти біографічну довідку з життя Густава Цандера; дізнатися, що таке механотерапія та ознайомитися з історією виникнення тренажерів.

Виставка працюватиме до 6 січня 2015 року у холі I поверху бібліотеки, вхід вільний.

 

 

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація виставки обладнання засобів механотерапії шведського вченого Густава Цандера для відновлювального лікування
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua