[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 30 вересня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся День відкритих дверей


Фон

 

30 вересня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся День відкритих дверей

 

30 вересня, разом із численною читацькою аудиторією, українські бібліотекарі та книгознавці відзначають своє професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек, який об’єднує всіх, хто любить і цінує достовірне джерело знань – книгу. 

Тож цього дня Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запросила усіх кіровоградців і гостей міста на День Відкритих Дверей. Від самого ранку і до вечора відвідувачі бібліотеки мали можливість переглянути нові надходження з мистецтва, гуманітарних та суспільних наук, філософії і права,економіки і виробництва, історії і краєзнавства, художню літературу, розміщені в холі І поверху. Читацьку увагу привертали унікальні довідники, словники та енциклопедії. Тож поціновувачі книги сповна могли зануритися в світ нових високополіграфічних видань з різних галузей знань.

Цього року День бібліотек проходить в рамках відзначення 200-річного ювілею від дня народження Тараса Шевченка під гаслом Української бібліотечної асоціації "Бібліотек@-територія єдності", тож співорганізатори акції - три обласні бібліотеки (обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського, обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М.Бойченка, обласна бібліотека для дітей ім.А.П.Гайдара) зранку провели загальноміську акцію голосних читань віршів Т.Г.Шевченка біля пам’ятника Кобзарю - “200 років – 200 секунд” Усі бажаючі – від школярів молодших класів до поважних літніх кіровоградців - мали можливість прочитати улюблені поезії Т.Шевченка і, варто відзначити, що переважну більшість поезій читці, а їх було понад 30, декламували напам’ять. Таким чином, ця акція пророчим словом нашого духовного батька Тараса Шевченка об’єднала різні покоління.( Фото тут )

Акція тривала протягом двох годин, а в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського сповна гомонів людський вир. Для школярів, студентів переважної більшості вищих і середніх навчальних закладів міста були влаштовані презентації, екскурсії, відкриті перегляди…

У відділі обслуговування користувачів була проведена літературна екскурсія з презентацією книжкової виставки “Українська книга – духовне надбання нації”, де були представлені найцікавіші книги українських видавництв. У відділі мистецтв великою популярністю користувалися виставки “Послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини” та “Гончарство села Цвітного”. Новинкою стала Експрес - гра “Читай швидко”. Групі з трьох студентів потрібно будо ознайомитися зі змістом запропонованих книжок, на це давалося лише 2 хвилини, потім вони обмінювалися книгами. Після такого експрес-читання кожен з учасників розповів, що вразило його в кожній з книг. Завдяки такій грі всього лише за 6 хвилин вдалося коротко ознайомитися з трьома книгами. Звісно, що після цього студенти бажали прочитати їх повністю. Крім того, Кіровоградська організація захисту тварин “БІМ” спільно з відділом мистецтв показали молоді нашого міста відеоролики про тварин, яких вдалося врятувати та знайти їм хазяїв. Дехто навіть виявив бажання стати волонтером у цьому напрямку.

Працівники відділу з економічних, технічних та природничих наук організували безкоштовний майстер-клас з перукарського мистецтва “Коса – дівоча краса”, де студентки Кіровоградської філії КНУКіМ майстерно і вправно заплітали коси дівчатам і жінкам, за що отримували щирі слова подяки від усіх присутніх на цьому дійстві.

В цей день було безліч відкриттів – і творчих робіт, і міні-виставок, і веб-вікторин… Численні фото розміщені в соціальних мережах і на блогах, тож День відкритих дверей справді став неординарною подією міського життя.

За правилами, 30 вересня оголошено безкоштовний запис до бібліотеки, тож цього дня бібліотека стала багатшою ще на понад 200 друзів та прихильників. І нам дуже приємно, адже ми можемо стверджувати, що наша сучасна бібліотека – це інтерактивний центр громади, де книги як носії інформації переплітаються з використанням новітніх технологій. Бібліотека також є центром дозвілля, місцем, куди хочеться приходити знову й знову. Адже кожного разу на вас чекає щира усмішка бібліотекаря, який обізнаний та досвідчений і може задовольнити будь яку інформаційну потребу. Тепер з використанням комп’ютерної техніки та Інтернету бібліотека стає потужним інформаційним центром громади, де можна дізнатись: куди піти вчитись, де знайти роботу, як купити-продати якусь річ, вивчити іноземні мови, отримати безкоштовні правові консультації та ін. Як вдячність – щирі відгуки громадян та нові й нові користувачі, які прийшли за рекомендацією друзів і знайомих. Тож, до зустрічі в гостинних і затишних залах обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського!

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

30 вересня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся День відкритих дверей
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua