[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Вересневе засідання «Краєзнавчих студій» присвячене Морській славі Кіровоградщини


Фон

 

Вересневе засідання «Краєзнавчих студій» присвячене Морській славі Кіровоградщини

 

 

25 вересня о 14.00 у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудуться Краєзнавчі студії на тему “Морська слава Кіровоградщини”, присвячені 100-річчю з дня народження І.І. Фісановича.

Ізраїль Ілліч Фісанович — наш земляк, народився в м. Єлисаветграді, служив на підводних кораблях Військово-Морських Сил Радянського Союзу, був одним з найсміливіших і вмілих командирів-підводників.

Про це свідчать бойові нагороди: листопад 1941 р. - орден Бойового Червоного Прапора, квітень 1942 р. - медаль Героя Радянського Союзу “Золота Зірка” і орден Леніна, липень 1942 р. - другий орден Червоного Прапора, січень 1943 р.- орден Вітчизняної війни першого ступеня. Від імені Президента США — нашого союзника в Другій світовій війні — орден “Вищий військово-морський Хрест”.

Субмарина, якою він командував, потопила 13 кораблів супротивника, була нагороджена орденом Червоного Прапора, їй присвоєне звання “Гвардійська”.

Фісанович писав вірші, газетні статті, гарно співав. Але він прожив тільки тридцять років...
Його символічна могила — в Кіровограді, на Меморіалі Слави, тоді як сам герой покоїться на дні Норвезького моря разом з екіпажем підводного човна. Його ім'я носить одна з вулиць нашого міста.

 

Середній десантний корабель "Кіровоград"

Запрошуємо на засідання Краєзнавчих студій краєзнавців, співробітників архівів, музеїв, читачів бібліотеки, бібліотекарів та всіх небайдужих до історії рідного краю.
Вхід – вільний.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Вересневе засідання «Краєзнавчих студій» присвячене Морській славі Кіровоградщини
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua