[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

“Єлисаветградський гусарський полк: гордість і слава Єлисаветграда”


28 листопада 2014 року у відділі краєзнавства до 250-річчя Єлисаветградського гусарського полку відбулися Краєзнавчі студії “Єлисаветградський гусарський полк: гордість і слава Єлисаветграда”.

Про історію славетного полку присутнім на Студіях розповіли: кандидат історичних наук, доцент Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка Олександр Чорний, майстер з військово-історичної мініатюри Володимир Крутоус, старший науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Костянтин Шляховий.. .

Виступаючі акцентували увагу на тому, що військові Єлисаветградського гусарського полку відзначалися надзвичайною хоробрістю, відвагою, доблестю і честю в боях. Ці риси притаманні справжнім воїнам. Цікавою була розповідь В.Крутоуса про історію єлисаветградського гусарського мундиру, трансформацію, з часом, деталей одягу. Прозвучала думка про необхідність відроджувати славу і традиції наших видатних земляків.

На зустрічі були присутні краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, студенти історичного факультету педуніверситету та ін. Краєзнавчі студії, як і завжди, викликали глибокий інтерес у кіровоградської громади до подій у культурному житті та історії нашого краю, а також підкреслили важливу роль бібліотеки у накопиченні і поширенні корисної і цікавої інформації.

Всі бажаючі можуть відвідати виставку фотореставрацій і малюнків з гусарської тематики, представлену Олександром Чорним та мініатюри солдат Єлисаветградських полків Володимира Крутоуса.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Єлисаветградський гусарський полк: гордість і слава Єлисаветграда”.
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua