[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея»


Фон

 

Презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея»

 

 

 

23 грудня
о 14.00


У вівторок, 23 грудня о 14.00 в приміщенні Кіровоградського прес-клубу (м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 1а) відбудеться урочиста презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», організована Кіровоградською обласною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, Інформаційно-ресурсним центром „Вікно в Америку" за підтримки Посольства США в Україні.

За словами координатора програми Оксани Сергеєвої «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського, вперше в Кіровоградській області, з 1 грудня 2014 до 30 травня 2015 рр. оголошує Програму читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», обравши для читання та обговорення роман Ернеста Хемінгуея «Прощавай, зброє!».

Мета проведення Програми «Велике читання» полягає у наголошенні важливості читання, об’єднанні громади шляхом обговорення питань, що порушується в книзі та реклами книги як поєднання читання і дозвілля.

Програма «Кіровоградщина читає Хемінгуея» стане поштовхом до залучення молоді до читання, популяризуватиме творчість одного з кращих авторів американської літератури, сприятиме набуттю навичок читання та вдосконалення знань англійської мови.

Роман Е. Хемінгуея «Прощавай, зброє!» - це не просто класика американської літератури, він є частиною американського історичного уявлення. Цей роман вивчається за освітньою програмою середніх та вищих навчальних закладів України у скороченому варіанті, але не кожен прочитав його у повному обсязі. Обравши цей роман для реалізації Програми, ми надамо можливість школярам і студентам познайомитися з його повним змістом, а також прочитати чи прослухати мовою оригіналу.

Згідно з Програмою бібліотека пропонує учням та педагогам освітніх закладів взяти участь в наступних заходах:

- голосні читання твору;
- перегляд фільмів «Прощавай, зброє!» англійською та російською мовами;
- обговорення вражень, які справив на них роман Ернеста Хемінгуея «Прощавай, зброє!»;
- конкурс перекладів;
- конкурс буктрейлерів за романом «Прощавай, зброє!»;
- конкурс есеїв за мотивами прочитаного;
- конкурс міні-вистав за мотивами роману "Прощавай, зброє!".

Програмою передбачено заохочувальні призи від організаторів та грантодавців.

Програма «Кіровоградщина читає Хемінгуея» проводиться в рамках проекту «Вікно в Америку» за підтримки Посольства США в Україні.

Прес-конференція з нагоди урочистої презентації Програми відбудеться в Кіровоградському прес-клубі за адресою: м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 1а.

За детальнішою інформацією звертайтеся в бібліотеку за телефоном: 0522 226579,
050 4870607 (Сєргєєва Оксана Петрівна)

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua