[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Колоритні мандрівки з родиною Лєбєдєвих “Східна Туреччина”


Фон

 

Колоритні мандрівки з родиною Лєбєдєвих “Східна Туреччина”

26 вересня у відділі мистецтв обласної бібліотеки Д.І.Чижевського відбулись “Колоритні мандрівки” за участю мандрівників Лариси та Юрія Лєбєдєвих. Цього разу об’єктом свого дослідження подружжя обрало Східну Туреччину.
Не так давно ця територія була закритою для туристів, а тому розроблених маршрутів для екскурсій поки немає. Тож Юрій та Лариса проїхали на маленькому автобусі близько 2500 км, аби побачити те, що було доступним лише для місцевих мешканців.

Східна Туреччина живе за своїми правилами та законами, які не притаманні іншим частинам цієї країни. Кожне місто приховує в собі цікаві історії та звичаї. Наприклад, в Харрані з’явилася перша палена цегла, тут є фортеця, яка збереглася з часів хетів.

Найбільше мандрівників вразило місто Мардін, всі споруди якого знаходяться на височині та виконані в арабському стилі. Це місто - друге після Венеції, яке збереглося у первозданному вигляді, і знаходиться під пильним наглядом ЮНЕСКО, щоб не допустити ніяких змін.

Провінція Ван відома тим, що в ній живе безліч дивовижних котів. Кожен четвертий ванський кіт народжується з різним кольором очей. Вивозити їх за межі цієї території заборонено, оскільки вони є характерною відмінністю саме цього регіону.

В Туреччині люди не мають газу та вугілля, цю функцію виконують дерева, які спеціально для цього і вирощуються. Також населення двічі на рік збирає врожай, перший врожай – пшениця, а другий – сочевиця або бавовна.

Культура кожної країни - це скарбниця, з якої може брати для себе кожен бажаючий, треба лише вміти дивитися та бачити.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Колоритні мандрівки з родиною Лєбєдєвих “Східна Туреччина”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua