[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 1 червня відкрився Літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами»


Фон

 

1 червня відкрився Літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами»


1 червня - це, насамперед, початок довгоочікуваного літа, початок літніх канікул. А також 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Цей день проходить радісно і весело, але і не забуваються головні ідеї цього свята - звернення уваги нашого суспільства на те, що дуже необхідно дітям. 1 червня в Кіровоградському міському парку культури і відпочинку «Ковалівський» відкрився виїзний літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами», де було весело й цікаво не лише дітям, але й їхнім батькам та рідним.

В цей день разом з бібліотекою студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету педагогічного університету ім. В.Винниченка презентували просвітницький проект «З народного джерела». Відкрився унікальний лабіринт-виставка художніх витинанок: простих, складних, кольорових, чорно-білих, силуетних, сюжетних, довгих, коротких, круглих, квадратних та ін.

Справжню феєрію майстер-класів влаштували волонтери – студенти Олена Добровольська, Анна Войцеховська, Алла Бурко, Валерія Медведєва, Марина Сохацька - які вчили малечу виготовляти витинанки, закладки, ляльки-мотанки, паперових метеликів тощо.

Біля столика, де викладач факультету дизайну КІРУЕ УСЗ Ірина Зантарія разом зі своїми студентами пропонували кожному бажаючому прикрасити себе малюнком в стилі боді-арту, яблуку не було де впасти. Поки діти захоплено невмілими рученятами ладнали ляльку чи аплікацію, батьки відпочивали з книгами, на які зазвичай не вистачає часу у круговерті буднів.

Негода налякала відпочиваючих, тож святкову першочервневу програму довелося трішки скоротити.

Але Літній читальний зал, навпаки, набирає обертів. Щосуботи, з 14.00 до 19.00 шукайте бібліотечні шатри в міському парку Ковалівський. Тут можна почитати цікаві нові книги і журнали, а якщо ваша дитина має бажання створювати хенд-мейд поробки – творчі майстерні ви залишите з лялькою-мотанкою, метеликом, закладинкою, ангеликом, сніжинкою, квіткою. Всі послуги надаються безкоштовно!

Бібліотекарі-консультанти розкажуть про сучасні послуги бібліотеки, а також проанонсують цікаві заходи, які відбуваються майже щодня.

Скрізь у всьому світі набуває популярності вуличне читання, жителі європейських міст із задоволенням відпочивають з книгами в кав’ярнях і в парках. Тож Кіровоград цілком може здобути славу читаючого європейського міста, адже для цього є усі можливості.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«РИГА – 2014»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua