[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Обличчя Свободи. Майдан» Мандрівна виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая


Фон

 

'Обличчя Свободи. Майдан'

Мандрівна виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая


З 1 – 7 грудня 2014 року в холі I поверху бібліотеки ім. Д. Чижевського буде представлено виставку фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан»

Виставка рухається по містах України разом із Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA. В Кіровограді виставка працюватиме лише тиждень.

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.

Запрошуємо пригадати місяці доленосних змін і тих, хто їх втілив. Лише не хвильку відірвавшись від буденних революційних справ, герої Майдану постають перед камерою Ігоря Гайдая. У їхніх очах нема ні страху, ні докору, ні сумніву. Тільки віра. Віра у перемогу.

Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

Партнерами фестивалю в регіонах України є 47 провідних молодіжних, громадських і правозахисних організацій та кіноклубів. Також кінопокази підтримують Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, фестиваль Movie that Matter.

Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Південь», громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Кінопокази відбуваються за підтримки уряду Швеції.

Виставка в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського працює тільки тиждень. Запрошуємо кіровоградців переглянути унікальні фотопортрети з Майдану від відомого українського фотографа.


Вхід на виставку – вільний та безкоштовний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Тел. для довідок 066 122 70 98


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація виставки „Планета українського слова”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua