[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Обличчя Свободи. Майдан» Короткотермінова виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая


Фон

 

'Обличчя Свободи. Майдан'

Спішіть переглянути короткотермінову виставку фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя Свободи. Майдан»



З 1 до 7 грудня 2014 року, у холі I поверху бібліотеки ім.Д.Чижевського працює виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан».

1 грудня відбулася урочиста презентація, в якій взяли участь місцеві активісти Євромайдану, кіровоградці і власне сам фотохудожник. Ігор Гайдай розповів чому обрав саме постановочне фото, бо репортажного дуже багато, але статичність має свідчити про осмисленість історичного моменту. Кожен учасник Майдану – будь-то житель Заходу чи Сходу, Чернігова чи Одеси, кожен знав, що захищає право на свободу, на краще життя для своїх дітей. Ігор навіть зауважив, що люди помітили, що з народом України потрібно рахуватися, Майдан допоміг нам побачити силу, яка є в кожного з нас. Це майже як понад півстоліття тому писав Павло Тичина «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була!». Запрошені громадські активісти – Інга Дудник, Валерій Лебідь, Сергій Михальонок - теж наголосили на тому, що через складні часи ми не можемо сповна зараз зрозуміти всю історичну важливість і наслідки народного протистояння, але прийде час, коли ми осмислимо події осені 2013-зими 2014 і зробимо правильні висновки.

Як зазначила заступник директора обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського Оксана Ткаченко, на виставці представлені близько 20 світлин, але на жодній з них, незважаючи на те, що вони знімалися зазвичай ночами, в гущавині подій, ми не бачимо розгублених або зневірених облич, навпаки – в очах кожного – віра в перемогу і сподівання на краще, які й зараз мають надати нам наснаги.

Нагадаємо, що виставка працює в холі І поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського лише тиждень, тож у вас зовсім мало часу переглянути світлини. Побувавши в Запоріжжі, експозиція з понеділка, 8 грудня прямує на Захід України. Отже, бібліотека працює з понеділка до п’ятниці з 10.00 до 19.00, в суботу і неділю - з 10.00 до 18.00. Чекаємо на вас, небайдужі кіровоградці та гості міста!

Вхід на виставку – вільний та безкоштовний.

Адреса бібліотеки: м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.



Довідка

Виставка рухається по містах України разом з Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини DocuDays UA. Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни

Партнерами фестивалю в регіонах України є 47 провідних молодіжних, громадських і правозахисних організацій та кіноклубів. Також кінопокази підтримують Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, фестиваль Movie that Matter.

Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Південь», громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Організатори фестивалю в Кіровограді: дитяча екологічна громадська організація «Флора», громадська організація «Територія успіху» та ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя Свободи. Майдан»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua