[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «РИГА – 2014»


Фон

 

Презентація фотовиставки Володимира Оглобліна
«РИГА – 2014»

12 червня о 16.00 у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського Першого секретаря Посольства Латвійської Республіки в Україні Пані Лігіти Давидової, в рамках комунікаційної кампанії «Рига 2014 – Культурна столиця Європи», відкриє фотовиставку «Рига - 2014», яку створив харківський фотохудожник, член Національної Спілки фотохудожників України Володимир Оглоблін.

   

О 15.30 для представників засобів масової інформації відбудеться прес-брифінг за участю почесних гостей.

Фотовиставку презентуватиме Володимир Оглоблін.

Фотовиставка «Рига - 2014» діє за підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.

   

На фотовиставці буде презентовано 30 світлин, які створені під час поїздок до Риги у грудні 2012 та березні 2014 років. Різноманітна ризька архітектура, всесвітньовідомий «Будинок Бога» (Домський собор), портрети мешканців міста – все це буде представлено до уваги кіровоградців та гостей міста. Цією виставкою автор бажає передати своє бачення столиці Латвії - гармонію будівель,?вулиць і? повсякденного життя жителів Риги, які зустрічалися йому під час зйомок.

Чекаємо Вас на урочисту презентацію фотовиставки!

Фотовиставка працюватиме в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний.







Довідка:

Рига ще здавна була містом з багатим культурним життям, тому не дивно і те, що цього року вона заслужила честь бути культурною столицею Європи.

Програма, яку обіцяє Рига протягом усього 2014 року, стане приємним сюрпризом для кожного. Передбачено кілька сотень захоплюючих культурних подій, і серед них на почесне місце зведений бурштин, який історично з'єднав багато народів, а в сучасній Латвії використовується все в нових і нових сферах.

У центрі уваги цього року є і буде Замок світла або нова будівля Національної бібліотеки, проект якої розробив відомий у світі латвійський архітектор Гунарс Биркертс. Для поціновувачів архітектури назва Риги досі, головним чином, пов'язувалася з романтичною середньовічною забудовою і чудовою спадщиною югендстилю на правому березі Даугави, а візитівкою міста з новою бібліотекою стає лівий берег Даугави.

Володимир Оглоблін не випадково обрав Ригу для своєї роботи. З цим містом його пов’язують давні дружні зв’язки. Ось як він згадує про це. «Був пам'ятний 1984 рік. Свою першу фотографічну нагороду - срібну медаль, я отримав саме в Ризі, на Міжнародному конкурсі. Тоді ж місто відкрилося у всій своїй пишній красі. Мені подобалося практично все - старовинні вулички, кам'яні будинки, вік яких розбурхував уяву, величезні собори з допитливими флюгерами на загострених шпилях, люди, що випромінюють внутрішнє світло. Тоді ж вдалося зробити велику серію фотографій про життя міста, річку Даугаву, і, звичайно, жителів Риги.

1988 рік - я знову в столиці Латвії, і знову відкриття. Виявилася вдалою портретна фотозйомка, яка принесла кілька нагород на різних конкурсах. Портрет «Діани», маленької дівчинки, на кілька років став моєю візитівкою в журнальних та книжкових публікаціях.

А потім - тривала перерва. І лише через 20 років я знову опинився в місті моєї мрії. Все було, як і колись - вулиці, будинки, старовинні храми, але все стало зовсім іншим. Ходив по стародавньому місту, іноді забуваючи знімати, а тільки радів новій зустрічі після довгої розлуки. Всюди витав нез'ясовний дух Свободи, дух якоїсь людської Гармонії, від чого хотілося обійняти всіх відразу і співати...»

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«РИГА – 2014»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua