[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «РИГА – 2014»


Фон

 

В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відкрилася фотовиставка «Рига-2014»

12 червня у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулося відкриття фотовиставки «Рига-2014» в рамках комунікативної кампанії «Рига 2014 - Культурна столиця Європи». Автором 34 світлин латвійської столиці є харківський фотохудожник, член Національної Спілки фотохудожників України Володимир Оглоблін. Захід відбувся за сприяння Посольства Латвійської Республіки в Україні, департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.

Участь в урочистій презентації взяли перший секретар і заступник посла Посольства Латвії в Україні Лігіта Давидова, помічник Надзвичайного і Повноважного посла Латвійської Республіки в Україні Ірина Сашука, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського Олена Гаращенко, заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Людмила Тищенко. Та, власне, особисто Володимир Оглоблін, автор виставки „Рига-2014”, визнаний харківський фотохудожник, друг нашої бібліотеки, який представив кіровоградцям вже три фотовиставки, дві з яких – персональні.

Вітаючи присутніх, Лігіта Давидова зазначила, що «Культурна столиця Європи» — статус міста, який надається Європейським Союзом терміном на один календарний рік, впродовж якого місто отримує можливість демонстрації свого культурного життя та культурного розвитку. Сама ж пані Лігіта у Кіровограді вперше і рада була дізнатися, що Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського давно співпрацює з Національною бібліотекою Риги, реалізуючи спільні культурно-мистецькі проекти. За її словами, метою програми є зближення європейців на основі співпраці в сфері культури, полегшення економічного, політичного та культурного об'єднання країн. Презентація фотопроекту «Рига-2014» має на меті стати ще одним кроком у розвитку міжнародних взаємин на регіональному рівні. З програмою «Культурної столиці», яка передбачає низку масових заходів, що впродовж усього 2014-го триватимуть у Латвії та за кордоном, детально ознайомила Ірина Сашука.

Сьогодні, 12 червня, дуже символічний день для презентацій, – зауважила директор обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського Олена Гаращенко. Цього дня в Кіровоградській обласній бібліотеці, культурному центрі громади центру України, відкривається унікальний фотопроект «Рига-2012». А саме в Ризі – відкривається для відвідувачів нова будівля Латвійської національної бібліотеки («Замок світла»).

Віта Атаманчук у вітальному слові звернулася із закликом любити Україну, шанувати її, примножувати її духовні, матеріальні, культурні здобутки. З думкою – бачити увесь світ і стояти твердо на своїй землі – погодилися усі присутні.

Потім фотовиставку презентував автор, Володимир Оглоблін. Він розповів про понад 30-річну закоханість у Латвію і Ригу, про чудові моменти, які дарували йому подорожі в цю країну, про знайомство з прекрасними людьми. Автор світлин зауважив, мовляв, дуже важко було відібрати фото, що увійшли до експозиції виставки. Всі разом вони творять неповторність буденної та богемної Риги, міста, яке полюбилось і до якого він планує повертатися знов і знов.

Святковим і приємним подарунком для всіх запрошених став виступ Кіровоградського муніципального камерного хору (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Юрій Любович). Почесних гостей особливо зворушило хорове виконання пісень латвійською мовою.

Під час заходу присутні мали змогу поділитися враженнями та думками щодо світлин та проекту «Рига 2014 - Культурна столиця Європи». Окрім того, гості свята вітали харківського фотохудожника Володимира Оглобліна з чудовими роботами і творчими знахідками.

Виставка працює до 12 липня у відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: вул. Велика Перспективна, 24. Тож запрошуємо усіх бажаючих доторкнутися до маленької частинки Латвії, міста з давньою історією та морською душею – Риги.


Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«РИГА – 2014»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua