[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «З книжкових колекцій друзів бібліотеки»


Фон

 

«З книжкових колекцій друзів бібліотеки»

 

   

21 серпня 2014 року у відділі читальних залів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулася зустріч з відомим літературознавцем, науковцем Володимиром Панченком. Нині киянин, Володимир Євгенович понад 20 років мешкав у Кіровограді, працюючи викладачем КДПУ ім. В. Винниченка. За цей час в нього з’явилося багато знайомих, друзів, а також збільшувалася особиста бібліотека науковця. Тож ця зустріч в обласній бібліотеці була теплою від щирих посмішок давніх друзів. А привід для зустрічі неординарний. Завдяки подарунковій колекції Володимира Панченка (майже 2000 екземплярів) фонди ОУНБ ім.Д.І.Чижевського збагатились особливо цінними виданнями — понад 50 авторефератів дисертацій українських літературознавців, зокрема, й кіровоградських авторів. Як обирав книги для подарункової колекції – і спонтанно, і водночас свідомо. Володимир Євгенович розповідав про дитячі роки і про те, як книга надихала його, хлопчака, до пригод та пошуків скарбів. Власні книги Володимира Євгеновича помережані нотатками, спонукатимуть читачів – молодих літературознавців, науковців, студентів-філологів до подальших наукових відкриттів. Та й, власне, будуть цікаві будь-якому користувачу, адже коло інтересів дарувальника дуже широке – українська, зарубіжна література, історія, мистецтво, педагогіка та інші. Серед подарованих Володимиром Євгеновичем видань виділяються фундаментальні наукові праці: «Іван Мазепа в сарматсько-роксоланському вимірі високого бароко» Ростислава Радишевського; «Рукопис», т.1(Український альманах щоденників, листів, документів, світлин, до якого ввійшло 9 українських письменників); «Сюжет доби: дискурс шістдесятництва в українській літературі ХХ ст.» Людмили Тарнашинської.

Переконані, що читачам бібліотеки, яким не байдужа історія України, будуть надзвичайно цікавими видання: монументальна колективна праця «Національний пантеон «Козацькі могили»; «Українські меценати» М.Слабошпицького, колективне 15-томне видання «Україна крізь віки», двотомник «Державність нації», відомого вченого і публіциста В.Іванишина; «Доля як історія» Ю.Шаповала та багато інших.

Зустріч-презентація була різноплановою. Володимир Панченко презентував іронічну фотовиставку «Українська література: миттєвості й обличчя», ще й розповів історію деяких світлин, привіз дерев’яні ночви, в яких, на його переконання, в Ржищеві купали маленьку Ліну Костенко. А також усі мали можливість подивитися фрагмент документального фільму про Є. Чикаленка.

Колектив бібліотеки щиро вдячний Володимиру Євгеновичу Панченку за щедрий дарунок, який покращить зміст бібліотечних фондів та допоможе в більш якісному наданню інформації відвідувачам бібліотеки.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«З книжкових колекцій друзів бібліотеки»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua