[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книжкових колекці Володимира Панченка


Фон

 

Зустріч з Володимиром Панченком,
презентація зібрання «З книжкових колекцій друзів бібліотеки»


21 серпня о 16.00 відбудеться зустріч-презентація «З книжкових колекцій друзів бібліотеки». До нас завітає відомий літературознавець, письменник, науковець Володимир Панченко.

Завдяки подарованій Володимиром Панченком колекції бібліотечні фонди ОУНБ ім.Д.І.Чижевського збагатились документами високої наукової цінності — понад 50 авторефератів дисертацій українських літературознавців, зокрема, й кіровоградських авторів. У колекції також є рідкісні видання, праці української діаспори, серед яких – «Патерик Києво-Печерський», «Іконографія Івана Мазепи в образотворчому мистецтві ХХ – п.ХХI ст.» О.Ковалевської, «Фундація Омеляна і Тетяни Антоновичів», де представлені виступи й лекції лауреатів цієї фундації та ін.

Чимало в подарованій колекції публікацій ґрунтовних культурологічних та мистецьких досліджень, чудові альбоми з українського та світового живопису тощо.

Книжкова колекція загалом розрахована на широке коло читачів, але передусім буде цікава науковцям, літературознавцям та мистецтвознавцям, а також студентам гуманітарних спеціальностей.

Свідченням глибокої поваги до Володимира Панченка як до науковця, сердечної прихильності до нього як до людини є численні автографи відомих письменників, науковців, громадських і політичних діячів, які дарували йому власні книги. Лише декілька прикладів: «Володимирові Панченку – славному вченому, працелюбністю і талантом літературознавця якого я захоплююся щиро» (М.Жулинський), «Людині, яка майстерно розставляє літературні акценти і з доброю посмішкою дивиться на світ» (О.Пронкевич), «Дорогому побратимові Володимирові Панченку з ніжним помаранчевим усміхом» (Р.Лубківський), «Дорогому Володимирові Панченку, який знає не тільки Чикаленка, а й багато всього, що склало б десятки таких томів» (М.Слабошпицький).

Завдяки цьому знайомимось з талановитим літератором, шляхетною особистістю, людиною великої душі.

Крім книжкової Володимир Євгенович подарував бібліотеці й підбірку світлин «Україна літературна: миттєвості й обличчя». В ній представлені фото відомих українських письменників: Ліни Костенко, Івана Малковича, Андрія Содомори, Тараса Прохаська, Юрія Андруховича, Івана Дзюби, Оксани Пахльовської, Ігоря Калинця, Юрія Покальчука та інших.

Володимир Панченко запрошує колег, друзів до бібліотеки на зустріч-презентацію.




Довідка.

Володимир Євгович Панченко (нар.2 вересня 1954 р., село Демидівка Любашівського району Одеської області) — український літературний критик, літературознавець, письменник, автор відомих статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професор Національного університету “Києво-Могилянська академія”, доктор філологічних наук, член Національної спілки письменників України.

Закінчив філологічний факультет Одеського державного університету імені І.І.Мечникова у 1975 році.

Автор численних праць з історії української літератури, зокрема, «Юрій Яновський» (1988), «Володимир Винниченко: парадокси життя і творчості» (2004), «Неубієнна література» (2007); книги літературних мандрівок Україною “Сонячний годинник”.

Його перу належить кілька літературно-критичних творів та сценаріїв документальних фільмів. В житті та творчості Володимир Панченко намагається дотримуватися трьох принципів: «Під лежачий камінь вода не тече», «Не тримай камінь за пазухою», «Крапля камінь точить”.

Лауреат Міжнародної премії імені Володимира Винниченка Українського фонду культури (1995); літературних премій «Благовіст» (1996) та літературної премії імені Олександра Білецького (1998).

Вхід – вільний.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книжкових колекці Володимира Панченка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua