[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У бібліотеці відбулися інформаційно-просвітницькі акції «За вільний світ без рабства»


Фон

 

У бібліотеці відбулися інформаційно-просвітницькі акції «За вільний світ без рабства»

 

   

 

2 грудня, вже традиційно громадська організація Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва організувала молодіжні інформаційно-просвітницькі акції «За вільний світ без рабства» у Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського, яка є найбільшою книгозбірнею області. Заходи відбулися з нагоди відзначення 2 грудня Міжнародного дня боротьби за скасування рабства і в рамках щорічної акції «Шістнадцять днів проти насильства» за підтримки Міжнародної організації з міграції. Ці акції розраховані насамперед на старшокласників та студентську молодь, адже саме молоді люди перебувають у категорії найбільшого ризику. Хоча власне для торгівлі людьми вік, стать людини не має вирішального значення – потрапити в тенета небезпеки може будь-хто.

І саме про правила безпеки працевлаштування, закордонних подорожей, куди звертатися в разі необхідності чи які ознаки того, що ви стали свідком злочину примусового утримання людей, члени громадської організації розповідали кіровоградським юнакам і дівчатам.

Також в програмі заходів - анонімне анкетування з метою вивчення рівня обізнаності молоді щодо проблеми торгівлі людьми, перегляд фільму «Життя на продаж». А потім учасники разом власноруч створили плакати-колажі, де зобразили все, що вразило їх під час заходу: і шок від нової отриманої інформації і поради як себе захистити на кшталт - нікому не віддавай свій паспорт та ін.

До проведення акцій долучилися учні спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 (СЗШ № 6), обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат-школа мистецтв), педагогічного ліцею, обласного центру дитячої та юнацької творчості, коледжу статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту – загалом близько півтори сотні учасників. 

Усі присутні отримали інформаційні буклети «Запам’ятай головні правила безпеки», «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», «Правила безпечної подорожі» та інші. Окрім ілюстрованих коміксами застережень, створених на основі свідчень осіб, постраждалих від торгівлі людьми, там вказані безкоштовні номери телефонів гарячих ліній. 0800505501 — зі стаціонарних телефонів і 527 — з мобільних для абонентів мереж «Київстар», МТС, Life, Beeline.
Шановні кіровоградці та гості міста, у бібліотечному відділі читальних залів (ІІІ поверх) працює виставка коміксів «На межі. Історії на основі свідчень осіб, постраждалих від торгівлі людьми», переглянути яку можна щодня з понеділка до п’ятниці з 10.00 до 19.00, в суботу і неділю – з 10.00 до 18.00, без перерви і вихідних. Запрошуємо до бібліотеки!

Вхід – вільний.

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У бібліотеці відбулися інформаційно-просвітницькі акції «За вільний світ без рабства»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua