[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Клуб інтелектуальних ігор на осінньому “рандеву


Фон

 

Клуб інтелектуальних ігор на осінньому “рандеву

 

Це була зустріч восьми шахових команд, що проходила під час шкільних осінніх канікул. Організатори “Осіннього рандеву” - шахові клуби “Чатуранга”, Клуб інтелектуальних ігор ОУНБ імені Дмитра Чижевського, “Біла тура”, Клуб імені Сергія Задорожного присвятили цей турнір нинішнім захисникам Вітчизни, які в наш складний час віддано відстоюють українську землю. Історія пам`ятає, що і в період Великої Вітчизняної, в блокадному Ленінграді схрещували свої мечі служителі Каїсси, чим ніби стверджували високі прояви людського життя в найскладнішу епоху.



Ігри “Осінні рандеву” виникли за ініціативою кореспондента “Народного слова” Володимира Семеновича Івановича ще в 2004 році. Саме йому прийшла думка створити цілу низку шахових об`єднань, клубів на теренах Кіровоградщини. Причому, створювались вони для найрізноманітніших вікових груп на всіх рівнях.

Зокрема, це були шахові клуби в сільських і міських регіонах області, виробничі об`єднання, шкільні шахові гуртки тощо. До речі, паросткам цього шляхетного дійства в шкільних умовах дав життя директор Кіровоградської Гімназії імені Тараса Шевченка Віктор Громовий.

Нинішнє ж “Осіннє рандеву” - це сімейні командні змагання, де кожен із учасників може відчувати щиру підтримку рідної людини, руку вірного партнера. Батьки, матері, дідусі й бабусі, їхні діти та онуки на таких турнірах живуть одним життям, дихають атмосферою спільних інтересів, разом осягають ази шахового мистецтва, розвиваються інтелектуально, підвищують свій гросмейстерський рівень.


І, не зважаючи на те, що шахова гра - це таїнство двох, під час таких змагань, вона множиться на віддане дружнє плече, взаємопідтримку, стремління подарувати ближньому радість спільної перемоги.

1 й 2 листопада було проведено п'ять ігрових турів. Прикметно, що найменші гравці Толя Козловський і Максим Пімухов, яким виповнилось лише по 6 років зуміли завдати поразки одному із маститих лідерів гри.

Переможцями ж у групах до 8-ми років стали команди Данила Радченка (І місце), Романа Ковальчука (ІІ місце) та маленької, але такої талановитої й наполегливої Софійки Падалки (ІІІ місце). Картина перемог у командах до 14 років мала такий вигляд: І місце посіла дружня група Станіслава Опоркіна, ІІ - Дмитра Криворога, і на ІІІ місці виявилася команда Володимира Литвинюка. Усіх учасників турніру щедро нагородили медалями, грамотами й цінними подарунками.

Усі ці турніри проходили на фоні гри завсідників Клубу інтелектуальних ігор, шляхетних Дон-Кіхотів шахових турнірів - ветеранів шахової гри. Вони щодня збираються на дружні й запальні баталії, аби цікаво провести своє дозвілля, підвищити професійний рівень, довести свою любов і вірність її величності Каїссі.



Адже, як мовив суддя зустрічі “Осіннє рандеву”, заслужений тренер, керівник шахового обєднання “Біла тура” Георгій Дубівка: “Головне це - любов до шахів, заняття ними”.



На нашу думку, це ще й - шляхетність, підвищення інтелекту, дружні стосунки, високі духовні горизонти.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Клуб інтелектуальних ігор на осінньому “рандеву
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua