[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Проект «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців реалізації конституційних прав»


Фон

 

Проект «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців реалізації конституційних прав»

 

Регіональним тренінговим центром Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І.Чижевського з 17 жовтня по 10 грудня проведено шість вебінарів, метою яких стало  формування у виборців-користувачів бібліотек розуміння виборчого процесу як реалізації прав і свобод громадянина, надання їм інформації про механізм реалізації та захисту своїх прав шляхом проведення просвітницької кампанії. Це стало можливим завдяки реалізації проекту Української бібліотечної асоціації «Бібліотеки і виборчий процес» за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Під час вебінарів було розглянуто нормативно-правову базу виборчого процесу, принципи та особливості діяльності Центральної виборчої комісії, особливості проведення виборів народних депутатів до Верховної Ради України, Президента України, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Окрім цього учасники дізнались про можливі порушення виборчих прав громадян та способи захисту від них.

Якщо ви не змогли стати учасником вебінарів, то пропонуємо вам переглянути відеозаписи занять:

15 жовтня 2014 року – Тема 1. Вибори як елемент демократії. Виборчі права громадян України та механізми їхньої реалізації.

 


 


17 жовтня 2014 року – Тема 2. Нормативно-правова база виборчого процесу. Діяльність Центральної виборчої комісії.


 

22 жовтня 2014 року – Тема 3. Вибори народних депутатів до Верховної Ради України.


 


29 жовтня 2014 року – Тема 4. Вибори Президента України.

 



03 грудня 2014 року – Тема 5. Вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.


 

10 грудня 2014 року – Тема 6. Можливі порушення виборчих прав громадян. Способи захисту і відповідальність.


 


Звісно, вивчення актуальних питань викликало зацікавлення громадян. Учасниками вебінарів стали близько 180 користувачів. Це користувачі та бібліотекарі ОУНБ, а також центральних районних бібліотек. Їм приділялася особлива увага. Загальна ж кількість слухачів перевищує 400 осіб, оскільки було зроблено акцент на групових переглядах.

Після завершення кожного вебінару учасники відповідали на кілька запитань за допомогою он-лайн опитування. Його метою було виявлення загальної результативності, доцільності проведення циклу та зацікавленості громадян до проведення подібних вебінарів в майбутньому.

Результати опитування підтвердили інтерес громадян до вебінарів циклу та відобразили зацікавленість в розвитку послуги не лише в професійній спільноті, а й поза нею. Також, це стало поштовхом до розробки Регіональним тренінговим центром власного циклу вебінарів з актуальної в 2015 році теми «Вибори до органів місцевого самоврядування».

Запрошуємо вас стати учасниками наших вебінарів в лютому 2015 року та дізнатись більше цікавої, корисної та актуальної інформації.


Олександр Позняков, бібліотекар І категорії Інтернет-центру

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Проект «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів і виборців реалізації конституційних прав»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua