[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка 'Вулицями рідного міста'


Фон

 

"Вулицями рідного міста”

13 листопада 2014 року у відділі рідкісних і цінних видань відбулась презентація спільної виставки „Вулицями рідного міста”, організованої обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського та Державним архівом Кіровоградської області. Виставка присвячена 260-річному ювілею міста Кіровограда. .

В експозиції виставки бібліотекою представлені рідкісні видання XIX-XX ст. з історії міста: П.Андрєєв „Ілюстрований путівник по Південно-західних казенних залізницях” 1899 року, О. Шмідт „Матеріали для географії та статистики Росії. Херсонська губернія” 1863 року, матеріали сучасних дослідників історії міста - Сергія Шевченка, Віталія Постолатія, Юрія Матівоса та багато інших цікавих видань.

Державний архів Кіровоградської області надав унікальні документи: „Проект будівлі електричної станції Єлисаветградської міської залізниці”, „План місцевості в 2-ій частині м.Єлисаветграда з новим кварталом, де була відведена земельна ділянка для міського народного училища ім. Олександра Пашутіна”, „Проект одноповерхового кам’яного будинку, який належав Єлисаветградському міщанину Василю Семеновичу Паученку” (нині музей О.Осьмьоркіна) та ін.

Яскравими ілюстраціями до виставки стали фотографії Єлисаветграда початку ХХ століття, які надав кіровоградський колекціонер Юрій Тютюшкін.

Виставку відкрила провідний бібліотекар відділу рідкісних і цінних видань Ірина Ритар. Документи з Державного архіву представила заступник начальника відділу архівознавства та використання документів Лариса Пасічник..

З цікавими доповідям виступили головний зберігач фондів музею К.Шимановського Олена Класова та краєзнавець Юрій Матівос.

Під час презентації серед краєзнавців розгорнулась жвава дискусія з приводу окремих висвітлених подій, пов’язаних з історією нашого міста та краю.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати експозицію, яка працює до 13 грудня у відділі рідкісних і цінних видань обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського за адресою: м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відкрилася виставка 'Вулицями рідного міста'
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua