[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ярмарок бібліотечних інновацій-2014


Фон

 

Ярмарок бібліотечних інновацій-2014

 

24 липня в НСК «Олімпійський» (м. Київ) відбулася заключна подія програми «Бібліоміст» - четвертий Ярмарок бібліотечних інновацій. Тема ярмарку - «Сучасна бібліотека: міст ваш!». Захід був одноденний, тож рухатися потрібно було швидко, зі смаком, аби встигнути «купити» на ньому низку ресурсів та ідей, створених за час роботи програми, які допоможуть бібліотекам України розвиватися і впроваджувати нові послуги для громад.

Серед спікерів ярмарку: Олеся Островська-Люта, Перший заступник Міністра культури України, Ірина Шевченко, Президент Української бібліотечної асоціації (УБА), Матей Новак, Директор програми «Бібліоміст».

Керівництво Міністерства культури України, яке підтримувало модернізацію бібліотек протягом 2009-2014 рр., впевнене, що сучасні бібліотеки як привабливий об’єкт соціального інвестування з боку держави, неурядових організацій та приватного бізнесу довели свою життєздатність. «Громади по всій Україні побачили, що вкладати кошти в розвиток бібліотек не тільки необхідно, але й вигідно», — стверджує Олеся Островська-Люта.

За словами Матея Новака, особливо актуальними на сьогодні є послуги з е-урядування, які надають модернізовані бібліотеки по всій країні. «У той час, поки тисячі українців стоять у чергах до держустанов, відвідувачі бібліотек дізнаються, як отримати послуги через інтернет – купити квиток, записати дитину до дитячого садка, призначити прийом у лікаря, здати звітність у податкову, зареєструвати земельну ділянку».

На продовження традиції, на ярмарку був проведений конкурс «Супербібліотекар», з 200 учасників до півфіналу якого дійшли лише четверо бібліотекарів з усієї України. Друге місце виборола завідуюча відділом соціокультурної діяльності обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського – Світлана Приймак.

У програмі ярмарку — майстер-класи, тренінги, презентації дистанційних курсів, обговорення, «кімната жахів» бібліотечного піару, фестиваль бібліотечного відео та ін. У секції ІТ-експрес – майстер-клас від випускників програми «Сучасний бібліотекар» презентували свої знання молоді «чижевці» Тетяна Овчаренко та Оксана Федоренко. Під час Ярмаркових секцій учасники дізнавалися про інноваційні послуги колег з інших областей, а також мали нагоду продемонструвати свою обізнаність з сучасними тенденціями інформаційного суспільства.

Отже, сучасна бібліотека має запроваджувати нові інформаційні технології, має виходити на діалог з усією громадою. Ярмарок надихнув на нові ідеї, проекти, які потрібно втілювати в життя. Тож чекаємо нових вдалих проектів, які сприятимуть покращенню надання інформаційних послуг жителям регіону.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Ярмарок бібліотечних інновацій-2014
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua