[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Браслети + Клоун = ГАРНИЙ НАСТРІЙ 


Фон

 

Браслети + Клоун = ГАРНИЙ НАСТРІЙ

 

11 червня 2015 року до Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського завітали діти з особливими потребами та їхні батьки. Це звичайні дітлахи – розумні, непосидючі, веселі, тільки ось доля з дитинства приготувала для них випробування.

В рамках традиційної Програми літнього відпочинку дітей в ОУНБ ім. Д.І.Чижевського „Бібліотека - острів фантазії і творчості” для запрошених відбувся майстер-клас. Працівникам бібліотеки допомагали діти-волонтери. Школярі віком 8-10 років провели своєрідний урок майстерності для дітей з функціональними обмеженнями.

Захід проводився спільно з організацією-партнером ОУНБ ім. Д.І.Чижевського – громадською організацією матерів дітей-інвалідів та інвалідів “Серце матері” (голова організації – Людмила Шукрута).

Арт-терапія – це лікування за допомогою залучення дитини до мистецтва. Бібліотекарі запропонували розвинути моторику рук дітей на майстер-класі з плетіння браслетів з кольорових гумок. Нині браслети із гумок шалено популярні! Творчий процес так захоплює, що діти та підлітки забувають про планшети та комп'ютери. Найголовніше в цьому майстер-класі те, що всі творіння, які виготовили діти, будуть передані воїнам, які зараз захищають рідну Україну в зоні АТО. Разом з браслетами (а їх виготовили цілих 118!) на схід України волонтери передадуть яскравий плакат, який з радістю створили діти, залишивши на ньому відбитки своїх долоньок.

Після майстер-класу на малечу чекав сюрприз – розваги з Клоуном, адже сміхотерапія - це так корисно і дітям, і дорослим! Сміхотерапія – один із найпопулярніших видів сучасної арт-терапії, що застосовується як для лікування дітей віком від 2 місяців (тобто тих, хто вже вміє сміятися), так і дорослих.

Батьки також провели час з користю. Поки малеча розважалася, у затишній кімнаті спілкувалися їхні мами. Водночас слабкі і дуже сильні жінки ділилися життєвим досвідом та обговорювали проблеми лікування, освіти, виховання своїх дітлахів. Корисні поради мами почули від отця Сергія. Закінчився захід вручення солодощів маленьким гостям.

 

 

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Браслети + Клоун = ГАРНИЙ НАСТРІЙ 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua