[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відділ абонементу 


Фон

 

На дозвіллі не сумуй: читай, слухай і міркуй.

Найтепліша та найблагодатніша пора року – це, звичайно ж, літо. Відпустки та канікули, відпочинок та розваги. Так багато можна встигнути! Відпочити біля водойм чи у лісі, поспілкуватися з друзями, відвідати кінотеатри та спортивні майданчики, навчитися чогось корисного, прочитати цікаву книгу…

Працівники відділу абонемента Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського запрошують дітей та підлітків разом з батьками обрати книги для літнього читання.

Пропонуємо маленьким любителям читання книжкову серію «Сучасна дитяча проза» видавництва «Грані-Т», засновану 2006 року. Ця серія об’єднує понад 50 книжок сучасних українських та іноземних авторів.

   

Дивовижні історії про хитрулю й вередулю, а водночас про надзвичайно милу й винахідливу дівчинку Даринку, які створила для Вас письменниця Тетяна Щербаченко у книзі «Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала», не залишать байдужими не лише дівчаток, а й хлопчиків (не кажучи вже про батьків). Підкласти свиню нареченим, викинути коники, сплутати дивака з маніяком, ба навіть упоратися з пупом Землі – на все це здатна Даринка. Бо вона – з роду диваків, а диваки, як відомо, уміють і можуть усе!

Не щодня можна зустріти просто посеред вулиці Незнайомця з паралельного світу. Саме з цього і почалися пригоди Влада та Оленки, головних героїв книжки Олеся Ільченка «Таємниця старої обсерваторії». Виявляється, якщо відгукнутися на прохання іншої людини, по-справжньому захотіти їй допомогти, можна побачити неймовірні дива. Діти зрозуміли, що в будь-якому вимірі треба бути кмітливим, терплячим, а головне – приязним.

Якщо Ваша дитина полюбляє більше слухати, ніж читати, не засмучуйтесь. У відділі абонемента обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського є безліч аудіокниг, які допоможуть дітям та дорослим поринути у світ пригод, історії, фантастики. Серед них твори Рея Бредбері і Майна Ріда, Олександра Дюма і Вальтера Скотта, і, звичайно ж, Рафаеля Сабатіні та Марка Твена.

Цікавість до історії виникла у Сабатіні з дитинства. Вона була предметом його професійної цікавості і письменник зробив її атмосферою власного життя. Теми моря, пригод вільних корсарів завжди хвилювали уяву Сабатіні та були присутніми в багатьох його творах. Але найбільш яскраво вони втілились у романі «Одіссея капітана Блада», який відразу приніс йому всесвітню популярність. Взявши за основу окремі факти біографії знаменитого англійського пірата Генрі Моргана, письменник створив чарівний образ корсара-джентльмена, далекого від злості, корисливості, несправедливості. Сабатіні назвав пригоди свого героя «Одіссеєю…» – в долі та в характері капітана Блада багато що нагадує героя давньогрецького епосу – мандри островами, відвага та хитрість, які він проявляє не тільки в бою, але й тоді, коли треба проникнути в табір противника.

Яка книга найкраща? Та – слухаючи яку, посміхаєшся. А ще та, яку через кілька років захочеться прочитати, або почути знову. І не тому, що в неї захоплюючий сюжет чи яскраві герої, а через те, що з нею затишно, як з хорошим другом. Одна з таких книг – «Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура» Марка Твена. Це – вибухова суміш гумору і фантастичних перипетій. Історія розпочинається з того, як в 1910 році Хенк Мартін, звичайнісінький собі американець зі штату Коннектикут, впаде з коня і знепритомніє. А отямиться в шостому столітті, в легендарному Камелоті, в оточенні лицарів короля Артура. Отут все і почнеться…

   

Учні шкіл – бажані гості у нашій бібліотеці. Школярі зможуть знайти на бібліотечних стелажах програмову літературу, яку радили вчителі прочитати на канікулах. Дитина зможе самостійно обрати носій інформації, адже деякі твори, які вивчають у школі, у фондах бібліотеки представлені, як у традиційній друкованій формі, так і на дисках у вигляді аудіокниг. Серед них - поезії Івана Франка і Тараса Шевченка, повісті Ольги Кобилянської, романи Івана Багряного та Михайла Булгакова, твори Миколи Гоголя, Джека Лондона, Вільяма Шекспіра та інші.

Для молодших школярів корисними будуть мультиплікаційні серії із циклу «Уроки тітоньки Сови», яке представляє Творче об’єднання «МАСКИ». Захоплюючі уроки тітоньки Сови привернуть увагу Вашого малюка. Розважаючись із героями мультфільмів, дитина одночасно отримає корисні знання.

Диски «Ведмедик Их та квіти дружби», «Ведмедик Их і казкове літо», «Ведмедик Их та справжні друзі» відкриють для дітей світ казок. «Ранкова зарядка» – ця програма призначена для того, щоб діти охоче, разом із веселими мультиплікаційними персонажами, робили ранкову гімнастику. Вона допомагає дітям не тільки регулярно займатися гімнастикою, але й робити це із задоволенням. «Уроки гарної поведінки» – мультиплікаційні фільми, що представлені на диску, підкажуть дітям, як правильно поводитися в тій або в іншій ситуації. Тітонька Сова прочитає цікаві казки з лісової книги дідуся Філіна. Усе це буде веселим і захоплюючим і для дітей, і для батьків. Це оригінальні казки, що не тільки розповідають діткам веселі історії, але й навчають їх доброти, взаємодопомоги і любові до друзів.

Цікавим для дітей буде дитячий пізнавально-розважальний мультсеріал «Хочемо все знати», що здобув славу в усьому світі серед дітей і їхніх батьків, у легкій і доступній формі розповість і покаже дітям природу простих і складних механізмів, що оточують нас у повсякденному житті. 26 дивних історій з життя Острова Мамонтів. Під керівництвом вигадника Винахідника мешканці острова, а разом з ними і діти, знайомляться з дивним світом основ фізики на прикладах неймовірних пристроїв – від літаків до електропоїздів, від важелів до збільшувального скла. Кожен новий день приносить нові відкриття! Серіал створено на основі відомої книги Девіда Макулая «Як все влаштовано».

Відеофільм «Оксфордская видеоэнциклопедия для детей» може стати найціннішим доповненням домашньої бібліотеки кожної дитини, адже за допомогою відео в вашій оселі оживуть чудеса й таємниці науки. Відеофільм у точній формі передає зміст «Оксфордської Дитячої Енциклопедії» – найкращої енциклопедії для дітей. Зручна система пошуку програм дозволяє легко й швидко знаходити потрібний матеріал для перегляду.

Тож запрошуємо і дорослих, і дітей до відділу абонемента ОУНБ ім. Д.І.Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24. Читайте, слухайте і міркуйте разом! Відвідування бібліотеки допоможе дитині звикнути до різноманіття книжок, до читацької поведінки дітей та дорослих і обов’язково стане у нагоді в подальшому житті, навчанні. Світ книги та бібліотеки не буде для дитини невідомою країною, він стане для неї життєвою необхідністю.

Наталія Білаш, завідуюча відділом абонемента
ОУНБ ім. Д.І.Чижевського

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відділ абонементу 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua