[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Археологічні дослідження на території Кіровоградщини (с. Небелівка, Новоархангельского району)


Фон

 

Археологічні дослідження на території Кіровоградщини (с. Небелівка, Новоархангельского району)

27 лютого о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться Краєзнавчі студії. Тема засідання: “Археологічні дослідження на території Кіровоградщини (с. Небелівка, Новоархангельского району”).

Неподалік від села Небелівки Новоархангельского району знаходиться винятковий за своїми параметрами та науковою значимістю об’єкт археології – поселення-гігант трипільської культури Небелівка.

Про роботу україно-британської археологічної експедиції, що працює в рамках проекту «TRIPOLYE MEGA-SITE» розповість Володимир Собчук, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини Кіровоградської облдержадміністрації.

На зустріч запрошені науковці, краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, студенти історичного факультету та всі бажаючі.

Довідка:

TRIPOLYE MEGA–SITE, або «Великі трипільські поселення», — грандіозний українсько–британський проект учених–археологів з 2012 року працює на Кіровоградщині. Точніше, в околицях села Небелівка Новоархангельського району, де раніше було виявлено місто трипільців середини IV тисячоліття до нашої ери, яке, на переконання вчених, було найбільшим на той час мегаполісом у всій Європі. За останніми підрахунками, воно займало площу в 340 гектарів.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Археологічні дослідження на території Кіровоградщини (с. Небелівка, Новоархангельского району)
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua