[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

Мистецька акція «АТО: образи одного року»


29 квітня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського пройшла мистецька акція «АТО: образи одного року». В ці дні виповнилася річниця з початку активної фази АТО на південному-сході України. У зв’язку з цим, представники місцевої творчої громадськості з глибоким розумінням і відповідальністю вирішивши не стояти осторонь від драматичних подій сьогодення, з переконаністю, що творчій фронт у сучасній гібридній війні – це важливий чинник нашої спільної Перемоги, особливо у напрямку військово-патріотичного виховання молоді, підтримки бойового духу української армії. На захід були запрошені ветерани АТО, активісти волонтерського руху та усі, небайдужі до цих трагічних подій кіровоградці.

В акції взяли участь поети, співаки, барди та музиканти – Роман Любарський, Павло Чорний, Іванна Неділенко, Наталія Бідненко, Ерміне Мовсісян, Дмитро Єрьомін, Андрій Шульга та ін., які через свою музику, поезію та спів висловлювали власну громадянську позицію. Вперше пролунали пісні і вірші місцевих авторів, присвячені драматичним подіям на Донбасі. Так зокрема пісні: «Діти війни», «Лист до сина», «Ещё не остыл автомат» виконав соліст обласної філармонії, заслужений артист України Сергій Дьомін.

«Есть в этом мире покой», «Болить Україна», «Волонтери» виконав відомий місцевий поет, композитор і бард, керівник міжрегіонального Театру авторської пісні - Андрій Шульга. Презентація пісні «Дембеля не будет» відбулась у виконанні Богдана Чорного, учасника АТО, нагородженого медаллю «За воїнську доблесть», який нині продовжує строкову службу в 74 окремому розвідувальному батальйоні Збройних Сил України.

Студентка V курсу мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка Ерміне Мовсісян презентувала пісню «За що». Також прозвучали поезії, присвячені загиблому на Євромайдані у Києві фермеру з Бобринецького району Віктору Чміленку та вірші - підтримки для української жінки-героїні Надії Савченко.

І на кінець заходу вихованці міської станції юних техніків привітали своїм відкритим листом учасників АТО та передали нашим воїнам через волонтерську організацію «Армія SOS» пам’ятні дарунки - обереги та малюнки, зроблені власноруч.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«АТО: образи одного року»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua