[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

«Бібліофестиваль на Великій Перспективній-2015»

 


Сонячної п’ятниці 22 травня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського пройшов традиційний весняний «Бібліофестиваль на Великій Перспективній». Біля бібліотеки уже були розгорнуті виставки: книжкова «Бібліотека – місце для спілкування» і фотовиставка бібліотечних світлин «Миттєвості бібліотечного життя».

Свято розпочалося опівдні, з чудового музичного подарунку - музичні колективи «Музичні вітамінки» й «Ассоль» розважали гостей запальними піснями. Родзинкою концерту став виступ чоловічого дуету «Гранд Роуз» – гітара і саксофон.

Поруч, під опікою працівників відділу мистецтв, розпочала свою роботу творча майстерня «Під виноградом», де всі бажаючі могли взяти участь у численних майстер-класах. Аліса Абгарян продемонструвала процес ткання народного килимка, Вікторія Пухинда влаштувала майстер-клас для дітей «Забавки з глини». Бібліотекарі відділу абонемента вчили малечу створювати власноруч паперові квіти. Бажаний майстер-клас «Завжди різна (15 способів зав'язування шарфа)» для жіноцтва різного віку провела Наталія Овчаренко.

Ірина Кудревич з колегами клубу печворк провели майстер-клас «Дрезденська тарілка», до якого додалася виставка робіт з печворку, які були створені в бібліотеці у 2014-2015 рр. Найбільший ажіотаж викликав майстер-клас «Розпис на склі», що провели студентки мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка, які проходять практику в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського.

Свої творчі здібності продемонстрували учні двох місцевих шкіл, на асфальті та на папері вони зобразили своїх улюблених книжкових героїв, а також власне бачення майбутнього бібліотеки.

Дитячий письменник, голова обласної організації Асоціації українських письменників Павло Чорний влаштував для малечі читацьке свято за книгою «Подорожування Кульбабки» – віршованої казки про наше місто. Переможці творчого конкурсу отримали книжкові подарунки від видавництва «Імекс».

Власну виставку творчих робіт у відділі краєзнавства презентував художник зі Знам’янки - Владислав Ущаповський.

Надворі, у мальовничому ландшафтному куточку, поряд з головною бібліотекою області, розгорнувся читацький килимок: хто присів на килимок – той читав вірші, які пам’ятав з дитинства. Усіх здивував молодший школяр Роман Манженко, який прочитав монолог «Бути чи не бути» українською мовою.

Вдалою виявилася просвітницька акція громадської організації «Бім», де впродовж 4-х годин активісти презентували дітям відеоперегляд «Щасливі історії: тваринки, що знайшли родину» і запрошували всіх до участі в шляхетній справі захисту тварин. А всі бажаючі могли взяти участь у благодійному аукціоні «Допоможи пухнастикам». Поруч на тротуарі розгорнулася благодійна акція «Сад на долоні». Ми запропонували кіровоградцям за символічну суму придбати саджанці рослин (садових та кімнатних), тож багато хто зміг поповнити асортимент своїх ділянок.

Під час Фестивалю працівники відділу соціокультурної діяльності провели акцію "Запишись до бібліотеки" і дарували кулькові ручки кіровоградцям, пропонуючи саме сьогодні стати нашими новими користувачами. А поруч працівники науково-методичного відділу провели експрес-опитування "Авторитет бібліотеки залежить від вас", де кожен зміг прилаштувати на імпровізоване деревце квіточку, погоджуючись з тим, що обласна бібліотека ім. Д. Чижевського має позитивний імідж у громаді.

У холі І поверху відбулося нагородження учасників конкурсу «Кіровоградщина читає Хемінгуея», участь в якому брали не лише кіровоградці, але й жителі районів.

Всього неможливо перелічити, адже це дійство тривало безперервно протягом чотирьох годин одночасно і на вулиці, і в бібліотеці. Кожен з партнерів Фестивалю, організаторів-бібліотекарів та учасників доклав часточку своєї душі в свято, яке справді стало загальноміським.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Бібліофестиваль на Великій Перспективній-2015»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua