[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 9 днів у Китаї або чому в китайців гарне здоров'я


Фон

 

9 днів у Китаї або чому в китайців гарне здоров'я

      
29 жовтня 16.00 у відділі мистецтв в рамках проекту «Колоритні мандрівочки» відбудеться зустріч з Оленою Тітовою – «9 днів у Китаї або чому в китайців гарне здоров'я». Зустрічі, подорожі змінюють нас, руйнуючи стереотипи та об’єднуючи в загальнолюдських цінностях. Запрошуємо всіх бажаючих здійснити разом віртуальну подорож та дізнатися про цікавинки цієї країни.

Захід відбудеться у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Довідка:

Сучасний Китай - країна багатонаціональна. На його території проживають 56 різних етнічних груп, проте найчисленнішими є китайці, що складають понад 92 % населення. Давньокитайський етнос виник на початку І тис. до н. е. на Середньокитайській рівнині. Китайці - носії древньої плугової землеробської культури. Переважна більшість населення сучасної КНР також займається сільським господарством. Слід підкреслити, що китайська цивілізація протягом тисячоліть будувалася на аграрній східно-деспотичній ("азіатській") матриці. Ця культурно-історична спільнота "центрована селом" - цивілізаційне ядро Китаю, як і раніше багато в чому пов'язане з ним. Головним залишається поливне рисосіяння. Як і в давнину, вирощуються чай, соя, арахіс, овочі. Через одвічну проблему нестачі землі її не відводили під пасовиська, необхідні для розгорнутого розвитку тваринництва. Тому м'ясо в раціоні китайців було великою рідкістю, а дієта відрізняється безмолочністю. Основа харчування - рис із великою різноманітністю приправ, хоча і його споживають небагато. Упродовж тисячоліть китайці їли чашку рису один раз на день, до того ж - не щоденно.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

9 днів у Китаї або чому в китайців гарне здоров'я
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua