[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка «Марина Чурсанова та її химерні ляльки» протягом березня у відділі мистецтв


Фон

 

Виставка «Марина Чурсанова та її химерні ляльки» протягом березня у відділі мистецтв

 

Химерна проза, химерні мрії, химерні ляльки… Химера – витівка уяви, фантастичне створіння, що поєднує частини тіла різних істот. Простір фантазії авторки ляльок Марини Чурсанової вразить кожного. Адже роботи майстрині – це тонка межа хаосу та гармонії, свідомого та підсвідомого, прекрасного та потворного.

Сучасна людина, привчена до штампів масової культури, все частіше демонструє брак уяви, брак фантазії. А чудернацька уява майстрині, так само як герої книги Міхаєля Енде «Нескінченна історія», рятує світ країни Фантазії, який зникає, розчиняється у світі прагматизму та бізнесу.

Марина Чурсанова фізик за фахом і весь час займається проблемами фізики твердого тіла. В свій час була нагороджена премією Національної академії наук України для молодих учених та студентів, стипендіат наукового центру Центральної Європейської Ініціативи. Сьогодні - старший викладач (НТУУ "КПІ") кафедри загальної фізики та фізики твердого тіла, кандидат фізико-математичних наук, докторант НТУУ "КПІ", поважний науковець у своїх колах.

Виготовленням ляльок Марина почала займатися у 2004 році. На творчість її надихнули прогулянки Андріївським узвозом. Це найбільше її захоплення, яким вона займається у вільний від роботи час. Виготовлення кожної ляльки йде від серця, тому вони такі гарні і надзвичайні. В основі створення ляльки лежить техніка пап’є-маше, також в роботі використовується пір’я, тканина, та різні матеріали для оздоблення. Образи приходять з власних історій Марини.

Природна доброзичливість, глибинне мислення, простота і щирість у спілкуванні виявляють багатий внутрішній світ Марини. Вона дуже любить мистецтво. Читає Екзюпері, Кафку, Маркеса, Гофмана, Керрола, слухає рок-музику. Страшенно любить кішок.       

Але для всіх вона лишається загадковим, небагатослівним та нерозгаданим художником.
У відділі мистецтв 7 березня відкрилась виставка «Марина Чурсанова та її химерні ляльки», яка працюватиме протягом місяця.
Запрошуємо до перегляду!

Запис програми "Калейдоскоп"

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка «Марина Чурсанова та її химерні ляльки» протягом березня у відділі мистецтв
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua