[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація дослідницько-популяризаційного проекту «Пам’ятки науки і техніки Кіровоградщини»  


Фон

 

Презентація дослідницько-популяризаційного проекту «Пам’ятки науки і техніки Кіровоградщини»

 

20 травня 2015 року у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбулася презентація дослідницько-популяризаційного проекту «Пам’ятки науки і техніки Кіровоградщини», приурочена до Дня науки. В засіданні зібрання взяли участь науковці, працівники музеїв, архівів, туристичних агенцій, педагоги, краєзнавці, керівники гуртків технічної творчості, пам'яткоохоронці, педагоги та учні малої академії наук, шкільні бібліотекарі області.

Автор проекту Лариса Гайда, методист комунального закладу «Кіровоградський обласний інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», представила збірку матеріалів проекту, яка містить дослідження з історії пам’яток науки і техніки, які знаходяться на території Кіровоградської області. Вперше в історії краю представлено досвід виявлення, збереження та популяризації пам’яток науки і техніки, які є складовою історико-культурної спадщини регіону. В збірку ввійшли матеріали 2-х обласних пам’яткознавчих студій імені Євгенії Чабаненко. Лариса Анатоліївна презентувала розділи книги: музеї вищих технічних закладів та провідних підприємств Кіровоградщини, нариси та історичні розвідки про історію та сучасний стан пам’яток науки і техніки у містах та районах області. В своєму виступі вона наголосила, що це перша на Кіровоградщині збірка статей та коротких історичних розвідок з історико-технічної тематики і може використовуватися як навчальний посібник як у старшій школі, так і в допрофільній підготовці.

В ході презентації учасники зібрання відзначили важливість розпочатого дослідження для історико-культурної спадщини регіону. Висловили думки щодо подальшого його продовження та доповнення науковими матеріалами природничо-географічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка, державного архіву, а також історичними матеріалами районів області, які не ввійшли до збірки.

Учасники заходу також запропонували створити реєстр-літопис пам‘яток науки і техніки Кіровоградщини. Спільними зусиллями педагогів, бібліотекарів, краєзнавців, екскурсоводів туристичних агентств популяризувати проект серед учнівської та студентської молоді. ОУНБ ім. Д. Чижевського запропонували долучитися до поширення інформації щодо дослідження та створити на сайті бібліотеки електронний ресурс «Пам‘ятки науки і техніки Кіровоградщини». Доповнити його віртуальними турами музеїв регіону та оздобити історичними світлинами.

Присутні мали можливість переглянути виставку робіт вихованців технічних гуртків науково-технічного напряму роботи комунального закладу “Станція юних техніків Кіровоградської міської ради” та ознайомитися з роботою гуртків технічної творчості закладу.

Збірка знаходиться в фондах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського та Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація дослідницько-популяризаційного проекту «Пам’ятки науки і техніки Кіровоградщини»  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua