[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Українська анімація 30-х років ХХ століття. Художник Євген Горбач»  


Фон

 

«Українська анімація 30-х років ХХ століття. Художник Євген Горбач»

 

9 вересня 2015 року о 15:00 відділ мистецтв запрошує на зустріч-презентацію «Українська анімація 30-х років ХХ століття. Художник Євген Горбач». Донька майстра Мар’яна Дорошенко підготувала розповідь-презентацію про життя батька - художника Євгена Горбача, який 15 років працював художником-мультиплікатором на Київській кінофабриці «Українфільм», а також представить його живописні роботи.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на перегляд мультиплікації першої половини минулого століття. Це чудова можливість усім – і дітям, і дорослим - познайомитися зі старими добрими мультфільмами.

Захід відбувається з нагоди святкування Дня українського кіно у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний.

Довідка: Горбач Євген Андрійович народився 7.03.1901 в с. Шаповалівці (тепер Чернігівська обл.). Закінчив Київський художній інститут (1929). Вчився у Ф. Кричевського. Працював у галузі станкового живопису. Основні твори: «1905 рік на Запоріжжі» (1929); «Осінній мотив» (1937); «Обшук Т.Г. Шевченка в Оренбурзі» (1939); «Механічний цех» (1946); «Весна на Дніпрі» (1947) та ін. Брав участь у республіканських виставках з 1937. Нагороджений медаллю.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Українська анімація 30-х років ХХ століття. Художник Євген Горбач»  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua