[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Неочікуваний експромт


Фон

 

«Неочікуваний експромт» Володимира Кир'янова. Виставка графіки у відділі мистецтв

У п’яницю, 13 березня, відбулось відкриття виставки Володимира Кир'янова «Неочікуваний експромт».

Перед глядачами відкрився дивний світ фантастики і реальності, який знайшов своє втілення в графічних малюнках із завуальованим сюжетом. Ніяких підказок та назв. Кожен сам має зрозуміти, що хотів передати автор, для кожного це послання індивідуальне, і уважному глядачу твори відкриються у безлічі інтерпретацій. Його неповторний стиль - у насмішкуватій іронії, гуморі, сатирі, що провокують до роздумів над змістом Буття Людини. Основні техніки творів на виставці туш, перо.

Перша екскурсія по виставці пройшла в присутності автора (з його коментарями та доповненнями) у теплій дружній атмосфері гумору та словесних експромтів.

Всім охочим познайомитись з творчістю автора пропонуємо відвідати виставку, що працює у відділі мистецтв бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

Довідка: Кир'янов Володимир Васильович народився 15 березня 1951 року. Навчався в Ленінградському інституті театру, музики та кінематографії. Графічні роботи (туш, перо) зберігаються у Кіровоградському обласному художньому музеї (КОХМ). Виконав ілюстрації до книг В. Шила «Розуміння історії» (1990) та «Практика: 1962-1991» (1991), М. Сомова «Латиною, між іншим. Словник латинських виразів» (1992), О. Жовни «Вдовичка» (1996), Г. Гусейнова «Станційні пасторалі. Сповідь дитинства» (1991) та ін. Серед кращих робіт ілюстрації до повісті М.Гоголя «Як Іван Іванович посварився з Іваном Никифоровичем» (зберігаються в КОХМ). Брав участь в оформленні першого в Україні видання віршів репресованого за сталінських часів поета Йосипа Мандельштама, виданого на початку 90-х мізерним накладом. Автор численних карикатур та гумористичних малюнків майже у всіх кіровоградських друкованих виданнях. Учасник ІV книжкової виставки графіки «Художник і книга» (Київ), Міжнародний бієнале «Імпреза-89», «Імпреза-91» (Івано-Франківськ) та ін.. Член Національної спілки художників України. Лауреат обласної премії у галузі образотворчого мистецтва ім.О.О. Осмьоркіна «2010»

Література

Барви степу: Каталог/ Спілка художників України. Правління Кіровоградської організації спілки художників України; Ред. Журн. «Образотворче мистецтво», 1994.- [32] сю: іл.

Кир'янов Володимир Васильович: Графіка [Буклет] Кіровоградський регіональний центр сертифікатних аукціонів; ППКК "Август"; Спілка художників України, Кіровоградська обласна організація.-Кіровоград, 1996.- 6с.:іл..

Кіровоград. Образотворче мистецтво (минуле і сучасне). Альбом «Мавік», 2008.-312 с.: іл.

Художники України: живопис. Графіка. Скульптура. Декоративно-прикладне мистецтво: Творчо-бібліографічний довідник. - К.: ІПРЕЗ, 2001 (серія «Творча Україна») Вип.4.-2006, 269с.,кол.іл, портр, фото.кол.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Неочікуваний експромт» Володимира Кир'янова.
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua