[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 2 лютого відбулося урочисте вручення обласної літературної премії ім. Є. Маланюка 


Фон

 

2 лютого відбулося урочисте вручення обласної літературної премії ім. Є. Маланюка


2 лютого, у день народження поета Євгена Маланюка, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулося урочисте вручення обласної літературної премії ім. Є. Маланюка.

 За умовами конкурсу, премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори Кіровоградської області за високохудожні твори, спрямовані на ствердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства.

Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2014 рік стали:

- в номінації „Поезія (у тому числі драматичні твори і переклади)” – Антоніна Петрівна Царук за книгу «Мовчання бруньки»;

- в номінації „Проза (у тому числі драматичні твори і переклади)” – Анатолій Анатолійович Кримський за книгу «Обрубані рамена»;

- в номінації „Літературознавство та публіцистика” - Оксана Олександрівна Гольник за книгу «Міф у художньому світі Євгена Маланюка».

Зі словами привітання до присутніх звернулася заступник голови ОДА Віта Атаманчук, яка вручила переможцям відзнаки.

 

На заході, який відкрила заступник директора обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського Оксана Ткаченко, виступили український поет, прозаїк, заступник голови Національної спілки письменників України Володимир Шовкошитний; поет, прозаїк, перекладач (м.Львів, Київ) Олександр Гордон; члени журі премії, літературознавці та науковці - Василь Бондар, Григорій Клочек, Світлана Орел. На церемонію завітали чимало гостей: письменники, викладачі вузів, молодь, творча інтелігенція та всі, хто цікавиться літературним життям краю.

Вихованці дитячої музичної школи №2 ім. Ю.Мейтуса - капела бандуристок «Україночка» - подарували присутнім мелодійні пісні.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

2 лютого відбулося урочисте вручення обласної літературної премії ім. Є. Маланюка 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua