[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 26 жовтня – художня виставка дитини-аутиста з вадами слуху «Світ без звуків. Два Никифори – погляд через століття»


Фон

 

26 жовтня – художня виставка дитини-аутиста з вадами слуху «Світ без звуків. Два Никифори – погляд через століття»

26 жовтня о 14:00 у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться відкриття виставки «Світ без звуків. Два Никифори – погляд через століття». Творчі роботи Никифора Скрипка – 12-річного хлопчика з аутизмом і вадами слуху – та ретроспективна експозиція художнього спадку українського художника-примітивіста Никифора (Єпифанія) Дровняка (21 травня 1895, Криниця —10 жовтня 1968, Фолюш), який теж мав вади слуху, складають експозицію виставки.

Яким бачить світ дорослий, який не чує, і яким його сприймає хлопчик з аутизмом, який не чує? Що їх турбує? Про що їхні думки і чим живе їхня душа? Відвідувачі виставки зможуть спробувати знайти відповіді на ці питання.

Організатори виставки - Всеукраїнська організація інвалідів ”Союз організацій інвалідів України” та Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І.Чижевського. Виставка проводиться в рамках Національної інформаційної соціальної кампанії «Діти як діти»  громадської ініціативи небайдужих людей, яка потрібна для розширення простору людяності та дружелюбності між дітьми.  

 

Протягом 2011 – 2015 років різноманітні акції проходили і проходять у містах та містечках України (зокрема, її вже підхопили десять регіонів) під девізом «Якщо ви нас не бачите, це не означає, що нас немає». Кампанія «Діти як діти» об’єднала державні установи, громадські організації, благодійні фонди, міжнародні організації та посольства іноземних країн, родини, вчителів, вихователів та всіх тих людей, які небайдужі до дітей, що потребують особливої уваги: дітей з вадами слуху і зору, дітей з синдромом Дауна, з розладами зі спектру аутизму, з порушеннями фізичного та розумового розвитку, ВІЛ-позитивних, дітей з онкологічними захворюваннями та інших «особливих» дітей.

Запрошуємо на презентацію та перегляд виставки.
Вхід – вільний.

Відкриття відбудеться у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

26 жовтня – художня виставка дитини-аутиста з вадами слуху «Світ без звуків. Два Никифори – погляд через століття»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua