[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

«Щедрий вечір у бібліотеці» зібрав друзів!


Ввечері 16 січня вікна обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського засяяли таємничими вогниками. О 18.00 майже все місто зібралося на вже традиційний та довгоочікуваний "Щедрий вечір-2015".

Відкрив цей непересічний захід зразковий колектив студії хореографічного мистецтва «Аеліта» святковою виставою «Казкові пригоди в новорічному лісі», яка просто зачарувала усіх присутніх. Щирі побажання миру, щастя, злагоди усім подарувала громада Української греко-католицької церкви - вони представили «Вертеп».

Працівники кожного відділу бібліотеки показали відвідувачам свою роботу, таку різноманітну і творчу, яка вимагає знань, креативності, інноваційних пошуків, тож кожен гість міг обрати забавку собі до смаку. Простором для творчості стали численні майстер-класи, де можна було навчитися виготовляти різноманітні сувеніри - від квіток з серветок до браслетів-оберегів. Дітлахи розважалися в дитячих кімнатах, молоді знайшли однодумців на виступі молодіжного творчого гурту «Приходьте завтра», квесті «Знайди свою Оксану і свого Вакулу», грі в «Мафію», інтелектуальних музичних іграх; люди старшого віку спілкувалися з майстринями на ярмарку виробів декоративно-ужиткового мистецтва та в традиційній «Українській оселі». Загалом арт-кафе і гарний концерт від викладачів музичної школи створили богемну атмосферу у відділі мистецтв. Ворожіння завжди привертає увагу в програмі свята, тож крім традиційного ворожіння на книгах і цукерках приємними новинками цього року стали давнє українське ворожіння на півні (птах з успіхом виконав усі покладені на нього сподівання), і таємничий оракул, якого питали про все – від існування інопланетян до курсу долара.

Втретє бібліотека проводить щедрий вечір і втретє неодмінним хітом стає екскурсія до книгосховища. Є такі кіровоградці, які вже чекають цього дійства, і щоразу записуються в чергу. Цього року були вражені і здивовані всі, навіть наші молоді бібліотекарі. Виявляється, в книгосховищі є таємнича Ленінська кімната, куди на одну мить могли зазирнути звичайні відвідувачі.

Чи можна описати краплину, яка міниться веселкою на сонці, так і неможливо описати атмосферу свята, яка читалася в очах і посмішках людей, які прийшли на бібліотечний вечір і отримали справжнє торжество для душі. Це була справжня зустріч друзів, майже як родинне свято, коли можна запросити в гості людей, з якими працюємо протягом року і реалізуємо різноманітні творчі проекти. Тож колектив щиро вдячний всім нашим партнерам, усім безпосереднім учасникам і друзям за чудове свято, яке давно уже вийшло за рамки бібліотечного і насправді стало загальноміським.

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

"Щедрий вечір у бібліотеці» зібрав друзів”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua