[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

"Віхи минулого і сьогодення"


До славної когорти кіровоградських краєзнавців нещодавно приєдналося ще одне ім’я. Хоча Надія Матвієнко давно відома на Маловисківщині. Там її знають як досвідченого бібліотекаря із сорокарічним стажем. Свою трудову кар’єру вона закінчила на посаді завідувачки Олександрівської сільської бібліотеки. І відтоді, не гаячи пенсійний час, Надія Богданівна почала упорядковувати ті матеріали з краєзнавства, що встигла накопичити за період активної роботи.

Таким чином за планом її власних уподобань та інтересів спочатку з’явилася невеличка книжечка «Історія села Тарасівки: 1925 – 2011 роки. (Спогади односельців)». Другою стало вже більш серйозне дослідження, присвячене 240-річчю заснування села Гапсине Маловисківського району, – «Олександрівка (Гапсине): віхи минулого і сьогодення». В ній історія села простежується через знаменні події XVIII – XX століть. До того ж читач може дізнатися про засновника села секунд-майора Олександрова, про заснування церкви та церковно-приходських шкіл, а головне – про людей, які жили і живуть в цій мальовничій місцині.

Про роботу над цими виданнями Надія Матвієнко розповіла днями під час «Краєзнавчих студій», де і були презентовані означені книжки. Нагадаю: ініціаторами та постійними організаторами цих студій є працівники відділу краєзнавства ОУНБ імені Д. Чижевського. Його завідувачка Тетяна Макарова зокрема зазначила, що дуже відрадно, коли подібних краєзнавчих видань стає все більше. Це свідчить про загальний підйом національної свідомості і активну роботу краєзнавців на місцях. Такі книжки стануть в нагоді не лише для патріотичного виховання нових поколінь, але й підмогою для створення нової «Історії міст і сіл України».



Роман ЛЮБАРСЬКИЙ.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

"Віхи минулого і сьогодення”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua