[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Альтернативна ялинка та новорічно-різдвяна композиція”  


Фон

 

Відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Альтернативна ялинка та новорічно-різдвяна композиція”

 

 23 грудня 2015 р. в Орхуському центрі екологічної інформації при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбулося відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Альтернативна ялинка та новорічно-різдвяна композиція”.


Організаторами виставки виступили: Орхуський центр екологічної інформації комунального закладу “ОУНБ ім.Д.І.Чижевського”, Кіровоградський громадський осередок Всеукраїнської екологічної ліги, обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. До організації виставки також долучилися вихованці та керівники гуртків загальноосвітніх шкіл міста, кіровоградські майстрині народних ремесел.

Виставка відкрилася напередодні Нового 2016 року. Зустріч Нового року завжди асоціюється з ялинкою, прикрашеною гірляндами та іграшками. Вона стала символом свята. З давніх-давен ялинку вважали деревом безсмертя, яке символізує життя. Це й не дивно, адже вона - вічнозелене дерево. Але ж скільки тисяч дерев вирубується щороку заради кількатижневої розваги? Над цим варто замислитися. Адже від посадки до заготівлі новорічної ялинки проходить мінімум 8 років! І вже не перший рік люди в усьому світі намагаються відмовитися від згубної звички вирубувати хвойні дерева до зимових свят. Щоб створити новорічний настрій та прикрасити свою домівку, можна обмежитися хвойними гілками, а ще краще зробити ялинку своїми руками. Це буде хороший спосіб зберегти життя хвойним деревам та покращити екологію. На сьогоднішній день альтернативна ялинка - нетрадиційний підхід до традиційних святкувань.
На виставці представлені роботи різноманітні за своєю текстурою, кольором, розміром, технікою виконання. Новорічні красуні виготовлені з шишок, кавових зерен, макаронних виробів, атласних стрічок, паперу, різнокольорових серветок, пластикових пляшок, вовняних кульок. До ялинок завітали цікаві гості: Дід Мороз, Снігуронька, дружна сімейка Сніговиків, чарівні санчата з подарунками, Коляда, Різдвяна Коза. Техніка та стиль виконання робіт вражають своєю різноманітністю та креативністю: лялька-мотанка, вишивка, в’язання, м’яка іграшка, печворк, топінарій, модерн, етно, канзаші.


На відкритті виставки була присутня відома кіровоградська майстриня Світлана Пасашкова, яка презентувала свої роботи та запропонувала відвідувачам виставки створити власну стилізовану новорічну композицію.

Виставка дарує своїм відвідувачам новорічну феєрію та святковий настрій.

Організатори заходу сподіваються, що кожен із відвідувачів новорічної виставки зможе обрати свій варіант альтернативної ялинки і зберегти життя хвойним деревам.

Експозиція діятиме до 25 січня 2016 р. у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук (II пов.) обласної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського за адресою: вул. Велика Перспективна, 24.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Альтернативна ялинка та новорічно-різдвяна композиція”  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua