[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського


Фон

 

"Здоров`я молоді — здоров`я нації"


24 березня — Всесвітній День боротьби з туберкульозом. Саме в цей день 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох відкрив туберкульозну бацилу. Ця подія стала першим кроком на шляху діагностування й лікування небезпечного захворювання.

Сьогодення вимагає підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу, профілактичні методи та можливості ліквідації цієї хвороби. Саме такі питання стали темою розмови медиків-фахівців та студентів Кіровоградського медичного коледжу, які зустрілися в ошатних залах відділу обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського. Для гостей була запропонована експозиція цікавих матеріалів, винесених на розгляд учасників зустрічі.

Високопрофесійний лікар обласного тубдиспансеру Марія Степанівна Черевань розповіла майбутнім медпрацівникам про сучасні проблеми туберкульозу, його етіологію, патогенез, методи й можливості лікування. У слухачів ця розповідь викликала жвавий інтерес — відчувалась небайдужість молодих “ескулапів” до професійних питань, зацікавленість у позитивному вирішенні сучасних епідеміологічних проблем.

Не менш резонансною під час зустрічі була й лекція-огляд трансфузіолога зі станції переливання крові Вадима Вадимовича Чернишова, який повідав аудиторії про сучасні пріоритети донорства. Лікар відзначив, що ті, хто здають кров, здійснюють профілактику захворювань власної імунної системи, знижують ризик сердечно-судинних захворювань, натомість, вони дарують людям здоров`я, рятують життя. А це — не лише емоційний підйом від здійсненої доброї справи, а й морально-етична місія людини вищого духовного начала.

Особливо зацікавила студентів медколеджу розмова з психологом «Клініки, дружньої до молоді» Вікторією Миколаївною Довгаль. Темою розповіді фахівця були проблеми репродуктивного здоров`я в наші дні. Фахівець відмітила, що в умовах гострої демографічної кризи важливого значення набувають питання поліпшення здоров`я молоді та планування сім'ї. Акцент було зроблено на комплексному підході до забезпечення якості та доступності послуг у сфері репродуктивного здоров`я, на ефективності використання ресурсів у зазначеній сфері та ін.

Важливим підсумком дружньої співбесіди фахівців і майбутніх медиків були взаємозацікавленість у розглянутих проблемних питаннях сучасної медицини, бажання відкривати нове, вирішувати складні завдання фахового рівня. Такі зустрічі завжди продуктивні й цікаві. Вони несуть особливий заряд бадьорості, оптимізму, прагнення збагачуватись знаннями.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

"Здоров`я молоді — здоров`я нації”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua