[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Жива книга» в бібліотеці Д.І.Чижевського!


Фон

 

У грудні 2015 року бібліотека Д.І.Чижевського розпочинає роботу над новим проектом - «Жива книга»



 

У липні цього року бібліотека ім.Д.І.Чижевського долучилася до програми розвитку молоді і громад «Активні громадяни» (Active Citizens), що її впроваджує Британська Рада в Україні.

Фахівці, які працюють в бібліотеці, а саме Тетяна Овчаренко та Анна Русіна відвідали тренінги за програмою «Active Citizens», і, як результат, народився проект «Жива книга», який представники Британської Ради визнали гідним звання переможця.

Проект «Жива книга» - це можливість більше дізнатися про людей, які нас оточують. Вам доводилося чути про традиції різних народів, людей, що переможно вийшли зі складних життєвих ситуацій? Та чи була у вас можливість особисто поспілкуватися з такою людиною?

З «Живою книгою», так само як і зі звичайною можна зустрітися в бібліотеці. Читачі обирають книгу, яку б вони хотіли прочитати, і після прочитання повертають у бібліотеку. Вся різниця лише в тому, що «Живі книги» - це живі люди, а читання – це бесіда. Тут не буває безглуздих питань, «книги» щиро намагаються відповісти на всі поставлені запитання, а також поділитися власним досвідом. Є можливість спокійно обговорити відмінності, стереотипи та упередження, що є у суспільстві стосовно групи людей, до яких відноситься «Жива книга». Якщо якесь питання здасться «книзі» образливим або дуже особистим, вона має право не відповідати на нього.

В бібліотеці планується три зустрічі з «живим книгами». На кожну зустріч буде запрошено декілька «живих книг», які у різних залах бібліотеки одночасно будуть розповідати свої історії, тож кожен читач повинен буде обрати лише одну «книгу», яку він бажає прочитати. Наразі зберігаємо інтригу відносно того, хто саме стане «живими книгами».

Три зустрічі відбудуться в грудні цього року та січні і лютому наступного року в бібліотеці Д.І.Чижевського. Слідкуйте за анонсами про дати заходу та героїв, з якими ви можете зустрітися. Інформацію буде розміщено на сайті бібліотеки та місцевих сайтах. Проект запущений і підготовка до заходу розпочалася!!!


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Жива книга» в бібліотеці Д.І.Чижевського! 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua