[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму 


Фон

 

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму

За даними ВОЗ, сьогодні приблизно кожний 68-й новонароджений має прояви розладу аутистичного спектру (РАС). До того ж кількість таких дітей продовжує зростати – приблизно на 13% за рік. Дитина з аутизмом може народитися в будь-якій родині, незалежно від національності та соціального статусу батьків.

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму. Саме цього дня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбулася акція «Кіровоград у блакитному». Захід проводився спільно з громадською організацією матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері». В акції взяли участь діти з особливими потребами та їх батьки, голова ГО «Серце матері» Людмила Шукрута, голова ГО «Об’єднання батьків дітей з особливими потребами» Анна Бондарєва, отець Іван та отець Андрій, волонтери.

Аутичність – це коли людина цілковито заглиблюється в себе, поринає у створений нею власний світ.

У Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму учасники акції закликали активізувати зусилля задля того, щоб діти та дорослі, які мають це захворювання, стали в майбутньому повноправними членами суспільства.

Починати треба СЬОГОДНІ, щоб завтра наше суспільство стало доступнішним таким дітям та відкрило для них широкі можливості.
Під час заходу діти і батьки могли обрати майстер-клас на свій смак та взяти в ньому участь, а допомагали їм волонтери. Цікавими, яскравими й веселими були розваги з аніматорами: конкурси та мильні бульбашки, музика і сміх…

Закінчилася акція флеш-мобом. Діти разом з гостями роздавали на вулиці перехожим блакитні кульки, цим самим привертаючи увагу до людей з проблемою аутизму.


Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua