[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Показ фільму Романа Балаяна «Два місяця, три сонця» 


Фон

 

Показ фільму Романа Балаяна «Два місяця, три сонця»

13 квітня у відеозалі відділу мистецтв ОУНБ ім.Д.І.Чижевського спільно із спілкою вірменів України відбувся кіно вечір, присвячений 75-річчю від дня народження режисера Романа Балаяна.

Як режисер Р.Балаян дебютував у 1973 році, поставивши фільм «Ефект Ромашкіна». Другий художній фільм Балаяна «Бірюк» був номінований у 1977 році на Берлінале на «Золотого Ведмедя».

Його фільм «Польоти уві сні та наяву» в 1987 році став одним з найкасовіших хітів радянського кіно. Знятий у 1982 і показаний в прокаті у середині часів перебудови, він приголомшливо узагальнив трагедію покоління, що жило в умовах глибоко абсурдних реалій режиму пізнього соціалізму.

У 1986 році художній фільм Балаяна «Бережи мене, мій талісмане», дія якого відбувається в Болдіні, змоделював ситуацію Пушкіна і Дантеса в наш час. У фільмі знялася ціла плеяда знаменитих акторів: Олег Янковський, Тетяна Друбич, Олександр Абдулов, Олександр Збруєв, Михайло Козаков, Булат Окуджава. Цей фільм отримав «Золотий Тюльпан» Стамбульського міжнародного кінофестивалю.

Після розпаду Радянського Союзу Балаян створює низку фільмів, які мали великий глядацький успіх. Серед них - драма «Два місяця, три сонця» (за сцен. М. Мареєвої), яка була представлена в 1998 році на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах в номінації «Кришталевий Глобус». Характеризуючи фільм Лариса Брюховецька сказала: «…він творив витонченні фільми про душу людини…, створив фільм про роздвоєння обдарованої особистості, викликане «тією війною».

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Показ фільму Романа Балаяна «Два місяця, три сонця» 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua