[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Барон Мюнхгаузен» об’єднав дорослих і малечу


Фон

 

«Барон Мюнхгаузен» об’єднав дорослих і малечу

 

Майже завершується книжковий марафон, під час якого бібліотекарі щосуботи в літньому читальному залі презентують цікаву та впізнавану книгу. 10 вересня на кропивничан, які відпочивали в парку Ковалівському, очікувала зустріч з книгою Еріха Распе «Пригоди барона Мюнхгаузена». Оскільки герой цієї книжки справді жив у XVIII столітті, навіть зберігся його портрет, тож усі присутні могли побачити як насправді виглядав всесвітньо відомий жартівник та правдолюбець. І, до речі, побачити карту Німеччини, де знаходиться місто, що зараз є туристичною перлиною всіх прихильників героя Е.Распе.

До портрета додалися також книги, які є у фондах обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Оповідання про пригоди Мюнхгаузена неодноразово видавалися в різних країнах у переробках для дітей. Сьогоднішні читачі можуть порівняти переклади Григора Тютюнника, Матвія Шестипалова, Віти Левицької, Олени Юркевич. Демонструвалися чудові ілюстрації видатного художника Ігоря Аркадійовича Вишинського для видавництва «Веселка», що є також частиною української теми Мюнхгаузена. Тож нагод і можливостей прочитати дотепні історії про неймовірні пригоди барона - безліч. І не лише українською чи російською, за бажанням у бібліотеці можна взяти німецьке видання і зробити власний переклад.

Та все ж, на жаль, сучасна малеча мало що знає про дивовижного героя, відповіді на питання дітям підказували батьки й бабусі, які швидко згадували мультфільм та фільм радянських часів. Усі разом брали участь у жартівливій вікторині. На столі знаходилися іграшки - порося, собака, заєць, рибина, - і треба було розповісти історії, в які потрапляв славетний оповідач, а призом були вишневі цукерки, адже вишні теж згадуються у розповіді про полювання на оленя фруктовими кісточками, з яких виросло розкішне дерево.

Родзинкою презентації став потаємний ґудзик-куля, який принесла Світлана Ушакова, цьому ґудзику близько трьохсот років, його використовували на військовому одязі, а оскільки барон Мюнхгаузен теж був військовим, то, можливо, такі ґудзики теж були на його мундирі під час служби у російській армії.

Все разом – книги, іграшки, розваги – створили неймовірну атмосферу читання з задоволенням, багато кропивничан забажали повернутися до давно знайомих сторінок і вдома прочитати дивовижні історії власним дітям. Така подорож у далеке дитинство була корисна і дорослим, і малечі, тож ця зустріч в літньому читальному залі була дуже доречна і ближче об’єднала родини.

 

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Барон Мюнхгаузен» об’єднав дорослих і малечу
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054