[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Заходи відділу мистецтв на Бібліофестивалі - 2016


Фон

 

Заходи відділу мистецтв на Бібліофестивалі - 2016

Багато нової, корисної інформації, велику кількість цікавих та яскравих книг і безліч позитивних емоцій отримали всі, хто відвідав наш Бібліофестиваль - 2016 . Про наших читачів можна сказати: «Місія бібліотеки - об’єднувати різних людей». І це дійсно так. Тут знайшла своє місце і просвітницька робота громадської організації «Бім», де активісти презентували дітям відеоперегляд «Щасливі історії» (про тваринок, які знайшли свої родини) та запрошували всіх долучатися до захисту безпритульних тварин.

Користувалась великою популярністю і творча майстерня «Під виноградом» - клуб печворку Ірини Кудревич, де всі бажаючі мали можливість взяти участь у майстер-класах. Студія клаптарства Ірини Кудревич працює при відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І.Чижевського з 2013 року. Це - вільне об'єднання шанувальників старовинного мистецтва печворку. Студія організувала яскраві незабутні виставки: «Мой Лизочек так уж мал» (2013), «Дамское счастье» (2014) , «Вулиця Фестивальна » (2013), завжди бере активну у різноманітних бібліотечних заходах. Щорічно підтримує акцію бібліотеки печ-моб Quilting in Public – шиття на свіжому повітрі. Проект 2016 року, який реалізують зараз студійці, – колективна робота «Степові зірки», також був презентований на нашому святі.

В актовій залі працював DOCU/SPACE – це перший онлайн кінотеатр в Україні, який показує документальні фільми про права людини. Усі фільми знято в Україні й про українців силами різних громадських організацій спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA, героями яких є звичайні громадяни, що прагнуть змінити життя у своїй країні на краще. Вони вперто йдуть до мети, долаючи зовнішні обставини. Наші глядачі із захопленням переглядали фільми.

Завітавши до відділу мистецтв, гості фестивалю поринули в атмосферу мистецьких витворів сучасних майстрів, представлених на виставках кераміки Лариси Кулініч «Теракота», печворку Людмили Кривенко «Подих весни». Перехоплюючи подих, студенти машинобудівного технікуму зачаровано слухали історії розвитку українського гончарства та секрети мистецтва печворку.

 

І, звичайно ж, на нашому святі не обійшлось без дива, ним стала неординарна виставка графічних композицій декоративного живопису талановитої кіровоградської художниці Ганни Войтович «В темряві візуальних ілюзій». Усі картини намальовані акриловими фарбами, тож відвідувачі змогли розгледіти їх образи з допомогою люмінесцентного світла.

Дуже дякуємо нашим друзям, партнерам, усім, хто допомагав, підтримував і просто прожив цей чудовий день разом з нами!

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв

 






Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Заходи відділу мистецтв на Бібліофестивалі - 2016
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054