[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 24 травня у Кіровограді відбувся «БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2016»


Фон

 

24 травня у Кіровограді відбувся «БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2016»

Безліч позитивних вражень, хвилю приємних емоцій відчули кіровоградці і гості міста, які прийшли цілеспрямовано або опинились біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського 24 травня. Протягом дня, з 12-ої і до 16-ої вечора (а могли б навіть і довше, якби не дощ) на майданчику біля бібліотеки нуртував „Бібліофестиваль на Великій Перспективній”. Гаслом Фестивалю 2016 року стало «Бібліотек@: сучасна, креативна, твоя!» За доброю традицією святкову програму опівдні відкрив виступ квартету духових інструментів "Bag Band" (труба - Дмитро Кравченко, валторна - Роман Полтавец, тромбон - Костя Сахарнацкий, сакс баритон - Леван Джугели, адміністратор - Олег Бабенко). Гості свята із задоволенням прослухали молодіжний, сучасний концерт духової музики «Ми даруємо позитив!»

Загалом протягом дня людський вир гуртувався скрізь: біля книжкових виставок «Витоки слов’янської культури», «Дарунки ручної роботи», «Що читати цього літа» (виставка-консультація), виставки книг і аудіокниг, учасники свята із задоволенням брали участь в опитуванні «Читати паперову книгу чи слухати аудіокнигу». До речі – на думку відвідувачів перемогла традиційна друкована книга. Приваблювала увагу книжкова виставка «У світі імен і назв», біля якої розгорнувся майстер-клас візерункового написання свого імені, який проводили студенти для школярів.

Під час фестивалю працівники Орхуського центру екологічної інформації провели екологічно-просвітницьку акцію “Скажи пластику — ні”.


В рамках акції співробітники центру запропонували мешканцям міста та гостям Бібліофестивалю взяти участь у безпрограшній інтерактивній вікторині “Еко-лото” про культуру поводження з пластиковими відходами. Питання вікторини містили відомості шкідливий вплив від використаного пластику на довкілля та здоров'я людей. За правильну відповідь учасники отримували солодку цукерку, а за неправильну - кислу. Також всім бажаючим демонстрували майстер-клас з японського мистецтва фурошикі – складання сумок з тканини. А маленькі гості Бібліофестивалю взяли участь у майстер-класі з розпису еко-торб. Від можливості особисто прикрашати еко-сумки власними оригінальними малюнками малеча була в захваті.


До екологічної акції долучилися і кіровоградські майстрині декоративно-ужиткового мистецтва. Біля бібліотеки протягом дня працювала творча майстерня «Під виноградом», де розквітло розмаїття талантів декоративно-ужиткового мистецтва, втілене у різноманітних виставках, а це - Проект студії клаптарства (клуб печворку Ірини Кудревич) "Степові зірки" - колективна робота студії, виставка сумок в техніці клаптикового шитва кіровоградської майстрині Ірини Кудревич тощо. Еко-торби - це красиво, яскраво, багатофункціонально, багаторазово та екологічно! Ці маленькі та не дуже торбинки можуть використовуватися як "авоська" і навіть як вечірній аксесуар. Також майстрині провели майстер-клас з оздоблення еко-торб в техніці клаптикового шитва. Ініціатива проведення еко-акції покликана донести до свідомості людей необхідність використання тільки екологічно безпечні пакувальні матеріали.


Зазвичай, на такі свята бібліотека відкриває нові цікавинки. Ексклюзивом-2016 стала «Виставка в темряві, таємні місця книгосховища». Уцей день у темній кімнаті книгосховища відбулося відкриття виставки дивовижних картин. Авторка – молода кіровоградська художниця Ганна Войтович пише картини, які чарівно змінюються на ваших очах. Глядачі мали можливість перевірити це особисто – за одну хвилину обличчя з картин справді оживають. Виставка демонструє нові можливості мистецтва сучасними фарбами. Представлена виставка працюватиме протягом червня, і всі, хто стане учасниками Літньої програми «Бібліотека – острів фантазії і творчості» – зможуть переглядати дивовижні картини.

 

На прибудинковому майданчику протягом дня працювала акція збору книг для госпіталю і військових частин «Бібліотека українського воїна». В Інтернет-центрі показували пізнавальні фільми про комах і тварин. Відділ краєзнавства організував читання патріотичної казки Павла Чорного «Як лелечий рід калину, рятував у злу годину» у виконанні студенток ККТ Олександри Черчіль, Анастасії Довгополої, Каріни Гошко, Валентини Касперович.

У залах проводилися презентації виставок, екскурсії, розваги на інтерактивній дошці та ігри. У відділі рідкісних та цінних документів відбулася презентація книги П. Озерова «Родова книга корінних жителів старообрядницького села Червоний Яр», куди зібралися чимало почесних гостей – науковців, краєзнавців інших представників творчої інтелігенції міста.

В актовій залі - "Чотири години Docudays UA на Бібліофестивалі" - 6 фільмів онлайн кінотеатру DOCU/SPACE, знятих в Україні у 2016 році; у відеозалі бібліотеки - відеопрезентація роботи БІМ, організації захисту тварин «Історії, які стали щасливими та інше». У відділі документів іноземними мовами мала відбутися зустріч за темою «Навчання за кордоном – це реально!», проте представник Американської Ради з освіти США Тетяна Котко вирішила проводити цей захід на прибудинковому майданчику, адже на вулиці було дуже багато молоді, і таким чином більше кіровоградців могли отримати важливу інформації стосовно освіти в закордонних вузах.

На майданчику з рухливими та інтелектуальними іграми було гамірно ще до офіційного початку свята там «оселилися» шахісти. А по обіді малеча із задоволенням бавилася в рухливі ігри. Вишикувалась черга до студентів КІРУЕ, які безкоштовно прикрашали обличчя, руки дорослих і малечі візерунками «мехенді». Неможливо охопити всі заходи - і презентації, і майстер-класи, і кіноперегляди, тож шукайте альбоми в соціальних мережах з тим, що було найкращим, найприємнішим і найефективнішим!

Загалом учасниками Фестивалю стали близько тисячі кіровоградців і гостей міста.


Бібліофест став травневим традиційним святом на межі весни й літа, і запрошує усіх до літньої бібліотеки. І це була вдала презентація сучасної бібліотеки як культурного, інформаційного відкритого центру, яка надає сучасні цікаві інформаційні послуги для усіх співгромадян.


Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.






Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

24 травня у Кіровограді відбувся «БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2016»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054