[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Давайте допоможемо безпритульним тваринам


Фон

 

Давайте допоможемо безпритульним тваринам

 

25 жовтня 2016 року в Орхуському центрі екологічної інформації відбулася благодійна акція «Давайте допоможемо безпритульним тваринам”, присвячена Всесвітньому дню захисту тварин, яка покликана об’єднати зусилля людей у збереженні тваринного світу нашої планети та захистити права домашніх і безпритульних тварин. Ініціаторами акції виступили Орхуський центр екологічної інформації, Департамент екології та природних ресурсів Кіровоградської ОДА, Кіровоградська міська громадська організація захисту тварин «БІМ». Мета цього заходу: популяризація гуманного ставлення до братів наших менших, привернення уваги громадськості до проблеми жорстокого поводження з тваринами, допомога благодійними внесками реабілітаційному центру для безпритульних тварин, яким опікується громадська організація захисту тварин «БІМ».

В рамках акції співробітниками Орхуського центру було проведено декілька еколого-освітніх заходів: відкриття фотовиставки “Вони поруч з нами”, на якій представлені вражаючі світлини Мурок і Сірків, що зараз перебувають під опікою волонтерів у реабілітаційному центрі організації захисту тварин «БІМ». Ці фото нікого не лишили байдужими, тому розповідь волонтера Тетяни Кучерявої про життя-буття своїх підопічних присутні слухали з великою увагою. Справа волонтерів - прилаштування собак, тобто пошук господаря і домівки. Тому Тетяна Кучерява запросила присутніх відвідати реабілітаційний центр, щоб кожен зміг прийти та побачити на власні очі цих собак і кішок. Вони дуже різні: породисті і не дуже, великі та малі, молоді та в поважному віці, з різним характером та з різною поведінкою. Але всі вони потребують допомоги, тож пані Тетяна закликала небайдужих людей долучатись до волонтерів “БІМу”. На виставці також був присутній один з авторів світлин - юний фотохудожник Глєб Цуканов разом зі своїми батьками. Глєб багато подорожує зі своєю родиною, тож поділився власними спостереженнями про ставлення до безпритульних тварин у різних містах України.

Присутні познайомилися з книжковою виставкою “Світ тварин”, на якій представлені яскраво ілюстровані енциклопедичні та науково-популярні видання.

Для молоді був проведений квест несподіваних завдань «Кіт у мішку», який пройшов активно, весело, пізнавально. Також всі присутні мали можливість взяти участь у майстер-класі з квілінгу та зробити благодійні внески для підтримки тварин.

Тож, давайте не забувати про те, що ми одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи братам нашим меншим, даруючи їм тепло і любов, ми допомагаємо собі.

Фотоекспозиція «Вони поруч з нами» та книжкова виставка «Світ тварин» будуть діяти протягом місяця в Орхуському центрі ОУНБ ім.Д.Чижевського. І в цей період чекаємо вашої допомоги безпритульним тваринам.

 

Марина Григор’єва,
бібліотекар відділу документів
з економічних, технічних
та природничих наук








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Давайте допоможемо безпритульним тваринам
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054