[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кращі книги рекомендують вам бібліотекарі, які самі від них в захваті 


Фон

 

Кращі книги рекомендують вам бібліотекарі, які самі від них в захваті

Гадаю, варто сьогодні знати самим бібліотекарям і говорити читачам про авторів та книги, які належать до сучасного читання.

Саме до таких імен належить ім’я Андрія Кокотюхи – сучасного українського письменника, сценариста, журналіста, майстра детективного жанру, засновника премії «Золотий пістоль» за кращий гостросюжетний твір.

Він - автор 50 художніх, документальних та науково-популярних книжок. За його романами знімають художні фільми. Кілька років поспіль входить до Топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продаж в Україні, за що відзначений як «Золотий письменник» (2012). Неодноразовий лауреат та володар Гран-прі (2006) міжнародного конкурсу «Коронація слова».

Тільки почніть читати його твори… Спинитися неможливо!

«Адвокат з Личаківської» – перший із нового циклу ретродетективів Андрія Кокотюхи, місцем дії якого обрано Львів. Цикл складається із 7 романів та охоплює період від 1908-го по 1918 рік.

За цей час у Галичині, Австро-Угорській та Російських імперіях, а також у всьому світі стануться стрімкі й трагічні зміни, котрі накладуть певний відбиток на українську історію.

Початок ХХ століття, 1908 рік. Молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але тут його заарештовує поліція – біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство – чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. Правда приголомшить Клима та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович.

В своїй новій книзі «Чорний ліс» автор знову звертається до теми українського повстанського руху в роки Другої світової війни. У Чорному лісі на Волині українці ведуть смертний бій на три фронти: з німцями, росіянами та поляками. Головному героєві – колишньому міліціонерові з Миргорода, зекові, радянському диверсанту – непросто розібратися в тому, хто є ворогом його народу. Утім, вроджене прагнення справедливості не лишає для нього сумнівів, на чиєму боці правда, а стрімке розгортання подій, у вирі яких він опинився, спонукає відстоювати її зі зброєю в руках.

За рейтингом журналу «Фокус» увійшла до Топ-20 найуспішніших українських письменників (2012) Олена Печорна – українська письменниця, лауреат премії Олеся Гончара 2010 року. Роман О. Печорної «Грішниця», за словами письменниці Міли Іванцової, це - книга – сповідь, книга – надрив.

Героїня роману – наша сучасниця. Події описані в романі, відбуваються в провінційному містечку, у селі Чорнобильської зони та в Києві, тож будуть впізнаваними для багатьох читачів. Характери персонажів теж реальні, можна сказати, типові.

Ще однією героїнею роману, що проходить від першої сторінки до останньої, є любов. Глибока загальнолюдська любов, за яку чіпляється людина над прірвою, бо саме любов тримає на цьому світі попри все. І як найвище її виявлення – материнська любов.

Свята грішниця, янгол, що шукав раю на землі та раз у раз падав у самісіньке пекло, Лариса з’явилася на світ у родині алкоголіків. На відміну від її молодшої сестри їй вдалося вижити… і пережити те, що здавалося страшнішим за смерть. Її тіло надто принадне, щоб належати їй, – це вона зрозуміла ще в дитинстві. Зґвалтування не зламало її, а коли вона дізналася про вагітність… зраділа. Із народженням хлопчика її життя набуло сенсу. Але страшна хвороба, яку знайшли в малюка, штовхає її на слизьку стежку. Повія, хвойда – хай так, але вона дістане гроші на лікування…

Гійом Мюссо – один з найпопулярніших письменників Франції. На сьогодні продано понад 22 мільйони примірників його книг, які перекладено 38-ма мовами. За двома з них знято фільми, а ще кілька – в процесі екранізації.

Роман «Поклик янгола» починається як мелодрама, закінчується як детектив та тримає читача в напрузі до останньої сторінки.

Що містить ваш мобільний телефон? Хіба тільки контакти? Чи ще численні світлини, музику, відео, документи, важливі записи? Телефон може розповісти про свого господаря дуже, дуже багато…

Нью-Йоркський аеропорт, ущент заповнена кав’ярня, переддень Різдва… Дві незнайомі людини зіштовхуються й випадково переплутують свої телефони. Тепер у Медлін мобільник Джона, а у Джона – телефон Медлін…Помилка відкриється, коли вони вже будуть по різні боки земної кулі. Але інформація, яку вони дізнаються з телефонів, змусить їх купити квитки на літак і вирушити назустріч одне одному та власній долі…

Неймовірно популярна українська письменниця, Золотий автор “Коронації слова” Люко Дашвар (Ірина Чернова), зокрема, серіями книг “Биті є”, “Село не люди”, книгами “Молоко з кров”ю”, Мати все” та ще великим переліком книг.

Варта уваги серія книг, видана українською мовою, - “Бібліотека нобелівських лауреатів”(до неї ввійшли: нім. автор Генріх Белль “Більярд о пів на десяту”; австрійка Ельфріда Єлінек “Піаністка”, південно-африканський письменник Дж.М.Кутзее “Дитинство. Молодість. Літня пора”; німецька письменниця Герта Мюллер “Гойдалка дихання”та ін.)
Тож, запрошуємо вас стати читачами нашої бібліотеки.

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента
ОУНБ ім.Д.І.Чижевського

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Кращі книги рекомендують вам бібліотекарі, які самі від них в захваті 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua